17/03/2018

Epikë, legjendë, shpërthim i lirisë, pabarazi beteje mes të dobtëve dhe të pushtetshmëve, nuk zgjati më shumë se 2 vite, nga 73 deri në 71 para krishtit. E megjithatë kurrë nuk u fshi nga kujtesa. Sot pas 2091 vitesh nga fundi i përgjakshëm, asnjë, përveç historianëve,  kujton më shumë se

“Një javë përpara se të dorëzoja fjalimin që do të mbaja sonte, mjekët më thanë se vuaja nga kanceri dhe që, nëse nuk merrja trajtim për tri javët e ardhshme, unë do të vdisja. Ku u fola për dëshirën që kisha të mbaja këtë fjalim, ata me keqardhje më thanë

“Muzika shpreh atë që nuk mund të thuhet dhe atë, për të cilën është e pamundur të heshtësh”. “Kur një femër të flet, dëgjo se çfarë të thotë me sytë e saj”. “Ai që hap derën e një shkolle, mbyll një burg”. “Buzëqeshja është dielli që largon dimrin nga fytyra

Ftoi është frut i vendeve të ngohta dhe përdoret për shumë arsye.  Njerëzit e përdorin ftoin si frut organik ose si pluhur, ekstrakt apo çaj për problemet si gripi, ftohja, dhimbjet e barkut, inflamacioni gastrointestinal etj. Nga ana tjetër, farat e tij përdoren gjerësisht në mjekësi për prodhimin e medikamenteve

Presioni  normal i gjakut mban vlerat 120/80, ku përkatësisht 120 mm Hg përkon me presionin sistolik dhe 80 mm Hg me presioniin diastolik. Do të konsiderohet hipertension arterial, kur presioni sistolik arrin ose kalon 140 mm Hg dhe ai diastolik arrin ose kalon 90 mmHg, pra 140/90, dhe këto vlera

Nxehen gjakrat mes Rusisë dhe Britanisë së Madhe. Kështu, pasi Britania mori masa për dëbimin e 23 diplomatëve rusë në vendin e saj, të njëjtën gjë ka bërë edhe Moska zyrtare. Rusia dëboi nga vendi 23 diplomatët britanikë, ndërsa vendosi të mbyllë dhe organizatën ‘British Council’. Ministria e Jashtme ruse