16/03/2018

“Mos qaj sepse mbaroi, qesh sepse ndodhi”. – Dr. Seuss “Është e mrekullueshme se si nuk duhet pritur asnjë minutë për ta bërë botën një vend më të mirë”.  – Anne Frank “Edhe netët më të errëta do të përfundojnë dhe dielli do të lindë sërish”.  – Viktor Hygo “Ka

Një herë një mësuese filloreje u la një detyrë studentëve të saj. Ajo u kërkoi të shkruanin se çfarë do të donin të bëheshin, kur të rriteshin. Disa shkruan se donin të bëheshin astronautë, disa aktorë, disa këngëtarë dhe disa të tjerë shkencëtarë. Ndër gjithë fletët e dorëzuara, ajo dalloi

“Kush mendon se je? Je një bjonde idiote, një vajzë e pasur, jeta e të cilës ka qenë shumë e lehtë”. Kështu më ka thënë shumica e njerëzve, kur askush nuk e njeh se sa e vështirë ka qenë e shkuara ime. Kur isha në shkollë të mesme, motra ime

Frazat më të njohura të Stephen Hawking. Disa nga frazat më të njohura të astrofizikantit. “Duhet ta braktisim Tokën pas 100 vitesh” “Nëse nuk mësojmë të përgatitemi për rreziqet potenciale dhe për t’i evituar, inteligjenca artificiale mund të jetë ngjarja më e keqe në historinë e qytetërimit  tonë” “Nëse duam

Fizikanti teorik, Stephen William Hawking që vdiq në moshën 76 vjeçare në shtëpinë e tij në Kembrixh është autor i një pjese të konsiderueshme të astrofizikës moderne, si teoria e re e hapsirë-kohës dhe radioaktiviteti i vrimave të zeza. Punoi gjithë jetën e tij për të zbuluar ligjet që rregullojnë

Dimë se vezët gatuhen në mënyra të ndryshme. Në Kinë ka diçka më të sofistikuar. Në fakt ka mbi 100 vite kjo mënyrë. Një fermer  gjeti vezë rose që ishin ruajtur nën baltë, pasi i provoi se mund të haheshin, u përpoq t’i dyfishonte manualisht dhe përfundimi mbijetoi për shekuj