15/03/2018

Nuk mund t’i lidhësh dot gjërat duke parë përpara, por duke parë pas. Duhet të besosh se pikëpyetjet e jetës tënde do të gjejnë përgjigje në të ardhmen. Duhet të besosh tek diçka: tek Zoti, tek fati, tek karma, tek gjithçka, sepse vetëm kështu mund të ndjekësh zemrën tënde duke

Të shohësh një miqësi midis një kafshe të egër dhe një qenieje njerëzore është diçka e pamundur. Kjo për arsye se fauna e egër ka cilësi të veçanta që e largojnë nga ne. Mirëpo ndonjëherë natyra na surprizon dhe bëhemi dëshmitarë të përjashtimeve të pabesueshme. Shembulli më i fundit na

Personat e ndjeshëm janë personat më të dashur dhe më të ndershëm që mund të kesh njohur ndonjëherë. Nuk ka asgjë që nuk do të të thonë për veten e tyre, nëse kanë besim tek mirësia jote. Njerëzit e ndjeshëm kanë një personalitet të lindur që i dallon nga të

“Kujtohu të shikosh lart drejt yjeve dhe jo poshtë drejt këmbëve të tua. Mundohu t’i japësh kuptim asaj që sheh dhe pyet se pse ekziston universi. Ji kurioz. Dhe sado e vështirë të duket jeta, ekziston gjithmonë diçka që mund ta bësh dhe ku mund të korrësh sukses. Ajo që

Stephen Hawking ishte shumë më tepër se një fizikan teorik me një film fitues të çmimit Oscar dedikuar për të. Ai ka dhënë kontribute të çmuara jo vetëm për botën e shkencës, por edhe për vetë jetën për të gjithë ata që donin të mësonin diçka prej tij. Përgjatë karrierës