12/03/2018

“Mjaft u frikësove për gjërat që mund të shkojnë keq dhe fillo të mendosh për gjërat që mund të shkojnë mirë”. “Shpresa nuk është gjë tjetër, veçse një ndjesi optimizmi. Një mendim që thotë se gjërat do të përmirësohen. Nuk do të jetë çdo gjë bardhezi dhe do të gjendet

“Unë mendoj se disiplina është përkufizimi i duhur për dashurinë për veten. Kur thua se e do veten, në fakt nënkupton se je duke u sjellë në një mënyrë që të bën ta duash veten tënde. Është njësoj si t’i thuash vetes: “E di që të pëlqen ta hash atë

“Asnjë nuk është perfekt. Edhe ju mund të jeni treguar negativë, ose nuk jeni treguar të sjellshëm në ndonjë momoment të jetës suaj. Kështu që, nëse po përballeni me njerëz negativë në jetën tuaj, unë jam këtu për t’u inkurajuar ju që të tregoheni mbështetës dhe të mirë me ta.

“Nuk dua të harrosh asnjëherë se sa shumë të dua. Ne prindërit shqiptarë jemi disi të ftohtë si natyrë. Nuk i shprehim hapur ndjenjat që kemi brenda nesh. Mendojmë se fëmijët tanë e kuptojnë vetë dashurinë e fortë që ne kemi për ta, por harrojmë se kur ndodhin keqkuptime dhe

Brezi i smartphone rritet më ngadalë Ata të brezit të smarpthoneve kalojnë më shumë kohë në shtëpi. Ndryshe nga paraardhësit, dalin pak dhe janë më pak të interesuar për pavarësi. Nuk e kanë me nxitim për eksperiencat e para. Dhe nuk nxitojnë as të fillojnë punë, të marrin patentën… Praktikisht

Për njerëzit makiavelianë, mënyra më e mirë për të patur marrëdhënie me njerëzit e tjerë është duke i mikluar, ata dhe duke u thënë atyre se çfarë duan të dëgjojnë. Ky profil fsheh një shkëputje të thellë emocionale, të kombinuar me një qëndrim cinik dhe karakter karizmatik, që i bën