10/03/2018

Një letër jashtëzakonisht e rrallë e shkruar nga filozofi gjerman Karl Marx dhe që mban datën 1 tetor 1879 u shit për më shumë se 53 mijë dollarë në një ankand në Boston (Massachussets). “Kur u ktheva nga bregu i detit, gjeta kartën tuaj të 23 shtatorit. Do të më

“Askush nuk duhet të të bëjë të ndihesh inferior pa pranimin tënd”.  – Eneanor Roosevelt “Besoji vetes. Ti di më shumë nga sa mendon se di”. – Benjamin Spock “Kush shikon pamjen e jashtme, ëndërron. Kush shikon pamjen e brendshme, zgjon”. – Carl Gustav Jung “Duhet një kohë e gjatë

“Njerëzit thonë se motivimi nuk zgjat shumë. Epo, as larja nuk zgjat shumë, por të gjithë e rekomandojnë në mënyrë të përditshme”. – Zig Ziglar. Disa ditë zgjohemi të motivuar dhe të gatshëm për të nisur me energji pozitive ditën tonë, ndërsa disa ditë të tjera përtojmë edhe të ngrihemi

“Më thuaj kujt i kushton vëmendje dhe do të them se kush je”. Jose Ortega y Gasset “Ne jemi ajo çfarë bëjmë vazhdimisht. Perfektja pra, është një akt, jo një zakon”. Aristoteli. Zgjohesh në mëngjes, ha mëngjesin, bëhesh gati dhe del nga shtëpia për të nisur rutinën tënde të përditshme.

Dashi Pranvera është një stinë që të jep kënaqësi shpirtërore, por yjet mund të mos ju favorizojnë gjithmonë. Të martën ju do të përballeni me një person që e keni për zemër, i cili ka shumë pasiguri në vetvete, megjithëse ju bëni të pamundurën për ta inkurajuar. Në fundjavë Marsi

Një intervistë me Profesor Emilio Gentile Emilio Gentile, historian me famë botërore, është Profesor i Merituar i Universitetit të Romës La Sapienza dhe bashkëpunëtor i Accademia dei Lincei. Në 2003 ka marrë Çmimin Hans Sigrist e Universitetit të bernës për studimet e tij lidhur me religjionet e politikës. Bashkëpunon edhe