09/03/2018

Sa gra kishte mbreti Solomon? Cila është nimfomania më e madhe e të gjitha kohëve? Cila ishte motoja e Kazanovës? Si e “shëronte” veten mbretëresha Katarina? MBRETI SOLOMON (974-937, p.e.s) Solomoni, sipas Dhiatës së Vjetër ishte mbreti i tretë i Izraelit, djali i mbretit të famshëm David. Mbreti Solomon shquhej

Minatorët e minierës së diamanteve të Cullinan në Afrikën e Jugut kanë gjetur një gur të çmuar që e mbante mineralin në brendësi dhe është gjetur në një kilometër thellësi. Elementi në fjalë perovskit i silikatit të kalçiumit (CaSi03), normalisht gjendet në 650 kilometra thellësi sepse më afër sipërfaqes bëhet

Dukej e pamundur, por kjo fjalë nuk është në fjalorin e legjendës së sportit dhe golfistit Tiger Woods. Rrezikoi shumë, por tregoi se është një nga sportistët më të mëdhenj të të gjitha kohërave. Kjo ndodhi në vrimën e 16 të turit të pranverës së Valspar Championship, turneu i PGA

Edhe pse sot u dha verdikti final, u mor vesh që të hënën që gjygjari Kiyo Matsumoto i gjykatës federale të distriktit lindor të Nju jorkut, përcaktoi që Shkreli duhet të kthejë 5 milionë dollarë që i ka në llogari si dhe të mira të tjera materiale, mes të cilave

Çfarë i ndodh trurit tonë pak momente para se të vdesë? Sipas zbulimit të një ekipi neurologësh nga spitali i “Charité-Universitätsmedizin Berlin”, një valë aktiviteti elektrik që emërtohet “tsunami cerebral”  duket se shënon fillimin e fundit. Ekspertët që ekzaminuan aktivitetin cerebral në 9 pacientë në momentet e vdekjes, vunë re

Nuk ke pse i toleron njerëzit që të trajtojnë keq. Nuk ka rëndësi nëse ata janë miqtë e tu, familjarët e tu, apo partneri/ja jote. Nuk ka rëndësi se sa kohë ke që i njeh, apo se sa të mirë janë treguar me ty në të shkuarën. Nuk ka rëndësi