08/03/2018

Pothuajse asnjë grua nuk kishte pushtet formal gjatë kohës që Margaret Thatcheri ishte kryeministre, disa prej tyre ishin të rëndësishme, në atë që mund të quhet oborri i saj. Ato kanë dëshmuar për disa aspekte të karakterit të Maggie Thatcherit, të cilët burrat ishin të prirur t’i kuptonin më pak…

15 vjet nga lindja e shkencëtares që revolucionarizoi shkencën Në vitin 2009 revista “New Scientist” e zgjodhi si gruaja më frymëzuese e shkencës. Një stacion metroje në Paris mban emrin e saj, një krater hënor si dhe një asteroid. Emri i një polakeje që i binte të fikët nga uria… Maria

Ish Sekretarja e Shtetit e SHBA, ish kandidatja për Presidente, Hillary Clinton, ka ndarë 25 fakte deri diku argëtues mbi jetën e saj: Më pëlqejnë mezet e lehta me speca djegës dhe vendos salsë djegëse në gjithçka. Jam një njeri që i studioj deri në imtësi politikat, ndonëse ky është

Marilyn Monroe lindi më 1 qershor 1926 në Los Angeles. Vdekja e parakohshme i dha një fund edhe karrierës sësaj. Megjithatë edhe në 100 vjetorin e lindjes kujtimi ndaj Monroe-së mbetet në të gjithë botën i paharruar. Mes sexappeal-it dhe mjeshtrisë së aktrimit “Aryset për suksesin en jashtëzakonshëm të Monroe-së

  Shumë e njohin Mata Harin, por të paktë janë ata që e dinë saktësisht se cilat pjesë të historisë së saj janë fakte dhe cilat trillime. Ajo që dime, është se ajo ishte e boll e shëtitur nëpër botë, fliste rrjedhshëm në më shumë se 7 gjuhë, dhe se

Kush ishte në të VËRTETË gruaja për të cilën shpërtheu lufta midis grekëve dhe trojanëve? HIPOTEZA të vjetra dhe të reja, midis LEGJENDËS dhe arkeologjisë Një pre e bukur, bionde, e zbehtë si mermeri, viktimë delikate e dëshirës së të tjerëve? Jo. Një gërnjare gjysmë-nudo, me një bukuri që ishte