06/03/2018

Mungesa e rinovimit të ofertës politike ka bërë që partitë e vjetra të dobësohen. Këto janë të paafta sot, për t’iu përgjigjur sfidës së trefishtë të rolit të Evropës në fazën e re të globalizimit që po mbërrin, të transformimit teknologjik që do të tronisë botën e vendev etë punës,

Nga Bernard Guetta Italia që doli nga zgjedhjet në 4 mars është e paqeverisëshme, dhe e tillë do të mbetet deri kur italianët të thirren për të zgjidhur krizën duke u kthyer të votojnë, ose, pasi muaj të tërë tratativash do të kenë prodhuar afrime palësh, që për momentin ngjajnë

Nga Oliver Burkeman Sipas një klisheje, tashmë jetojmë në epokën e “komunikimit të çastit”. Por nuk është tamam kështu. Jetojmë në një epokë, në të cilën komunikimi i çastit është i mundur – pra mund të marrim menjëherë një përgjigje në email, sms apo chat – por në të vërtetë,

Sa herë e kemi parë një hartë dhe jemi befasuar, kur kemi gjetur një vend, një rajon që ka një emër të njohur, por që nuk përputhet me pozicionin që dimë në hartë? Që nga antikiteti kanë ekzistuar vende me të njëjtin emër të ndarë nga shumë kilometra. Në disa

Nuk mund të thoni jo nëse nuk e keni provuar. Kemi folur për birra të çuditshme si ato të krijuara nga David Lynch, por ka edhe një linjë tjetër të pijeve alkolike më të veçanta. Angel City Brewery në Los Angeles ka eksperimentuar shije të reja dhe propozime birrash. Një

Irani është një prej vendeve të pakta të Lindjes së Mesme që i ka shpëtuar kolonializmit perëndimor. Nga kjo një ndjenjë krenarie që nganjëherë shpaloset në një kompleks superioriteti ndaj vendeve arabe. Por edhe nga një sindromë rrethimi: nga ana britanike dhe ruse dje; nga ana amerikane, izraeliane dhe saudite