05/03/2018

Pak shkencëtarë kanë nderin që t’u përdoren zbulimet vazhdimisht në të gjithë botën, pa qenë njohur për më shumë përveç se mbajnë mbiemrin në zbulimin e tyre. Hirotugu Akaike  është një nga këto raste të çuditshme ku zbulimi i tij nuk shoqërohet me rrugëtimin e tij akademik dhe jetësor, përveç

Geni.com është një bazë të dhënash që u krijua për të një projekt shumë interesant. Personat e interesuar për të marrë pjesë duhet të ngarkonin të dhëna të pemëve të tyre gjenealogjike familjare. Duke u nisur nga i gjithë ky informacion i përpunuar, rrjeti analizoi dhe kryqëzoi duke kërkuar ekuivalenca.

Gjatë 40 viteve të fundit numri total i pinguinëve adeliae (Pygoscelis adeliae) një nga më të zakonshmit në gadishullin antarktik zvogëlohej vazhdimisht. Ose të paktën këtë besonin biologët. Tani një studim i publikuar në “Nature” sinjalizon që po humbnim një koloni të madhe prej1500 000 në ishujt Peligro, një zinxhir

Victor Marie Hugo lindi në 26 shkurt të 1802, pothuaj 13 vjet pas shpërthimit të Revolucioni francez. Ishte geniu i kohës së tij dhe i të gjitha kohërave. Nderimet e ceremonisë së vdekjes (22 maj 1885), 83 vjeç u bënë nën Harkun e Triunfit dhe u varros në Panteonin e

Përgjithësisht, për ndërrimin e viteve apo për ditëlindjen e vet, secili fillon të mendojë mbi rrugëtimin e jetës së tij/saj dhe të krahasojë veten tashmë me veten e tij/saj shumë vite më parë. Secili nga ne synon të korrë sukses në jetë, por njëkohësisht kërkon edhe të jetë i/e lumtur.

Rinia thuhet se është e ardhmja e një vendi dhe normalisht prej saj duhet pritur më e mira, por çfarë mund të presësh nga rinia shqiptare? Studion, investon mund e të ardhura dhe në fund shpërblehesh me një kërkesë të kufizuar punësimi nga tregu i punës. Interesohesh në ato vende