02/03/2018

Bullizmi kibernetik,ndodh në botën dixhitale dhe tashmë është kthyer në një shqetësim madhor. Një nga katër fëmijë të moshës 12 deri 17 kanë përjetuar bullizmin kibernetik në një lloj forme. Pasojat mund të jenë serioze : fëmijët fillojnë të tërhiqen dhe mbajnë sekrete, mund të kthehen madje dhe agresivë, të depresionuar

Anemia është një nga sëmundjet që sjell shumë simptoma klinike në organizmin e pacientëve që vuajnë prej saj. Rrallë mund të ndodhë që anemia të vijë si pasojë e keqpërthithjes së lindur të hekurit, acidit folik, apo vitaminës B12. Më shpesh, anemia është pasojë e sëmundjeve të tjera, të cilat

Shtëpia botuese BOTA SHQIPTARE publikoi “Zjarr dhe Tërbim”, libri që po shkund Shtëpinë e Bardhë, një libër i quajtur si fenomeni i botimeve të këtij fillim-viti. Prapaskena të bujshme, sekrete familjare dhe “të dhëna konfidenciale për Trampin”: bestselleri që tronditi presidentin. Libri, i dalë në SHBA më 5 janar dhe

Ndodhi në vitin 1679 nga studiuesi poliederik francez, Denis Papin pas një sëri studimesh mbi avullin. Papin depozitoi patentën e “tretës”, një enë me një mbyllje hermetike që ashtu siç shkruante ai vetë i bënte të tretshme shumë ushqime, mes të cilave edhe mishrat më të fortë. I nxitur nga