03/02/2018

Bill Gates u bë pjesë e Reddit, në sesionin “Më pyesni çdo gjë”, ku iu përgjigj një sërë pyetjesh, duke filluar nga mendimet e tij mbi ndryshimet klimatike në birrën e tij të preferuar. Megjithatë, përgjigjia më interesante e miliarderit, ishte se si u bë aq i suksesshëm dhe i

Nga lëngu deri te marmelata, boronicat e kuqe janë padyshim një ushqim që i sjellin përfitime të shumta shëndetit. Boronicat e kuqe janë një burim i pasur i antioksiduesve, të cilët mund të parandalojnë një sërë sëmundjesh kronike, duke filluar nga infeksionet e traktit urinar, deri tek parandalimi i sëmundjeve

Shpesh të gjithë ne përdorim shprehje të tilla si  “po ma ndjen zemra”, “zemra po më thotë…”, etj. Por, duket se kjo nuk është krejt e pavërtetë. Hulumtime shkencore tregojnë se zemra mund të ketë inteligjencën e saj dhe nuk është e pavërtetë nëse zemra juaj indikon, për shembull, se

Herën tjetër që një mashkull thotë se joshet nga gratë inteligjente, pyeteni nëse ndonjëherë ka dalë me një të tillë. Studimi i ri, i publikuar në ‘Personality and Social Psychology Bulletin’ ka treguar se në vend se t’ju duken tërheqëse gratë inteligjente, meshkujt janë vazhdimisht të ‘poshtëruar’ nga mendimi se

Italia voton më 4 mars për Parlamentin e ri. Më poshtë vijojnë pesë karakteristika të pazakonta për këtë gadishull: Kur porosit “kafe” Kjo është sfida e çdo kafe-bari që sheh të vijë grup kolegësh, pasi secili ka një kërkesë të saktë. “Caffè lungo” (kafe e gjatë), “ristretto” (e shkurtër), “corretto”

Gjëja më e rëndësishme për nomenklaturën është pushteti. Jo prona, por pushteti. Borgjezia është klasa me prona dhe për këtë arsye, është klasa në pushtet. Nomenklatura është klasa sunduese dhe për këtë arsye, klasa me prona. Qëllimi është pushteti. Në një sistem kapitalist kleptokratik, prona thjesht të bie vetë në