01/03/2018

Me 59 libra në një periudhë 55 vjeçare, shumë e mendojnë se Mario Vargas Llosa duhet të pushojë, por peruani i vetëm që ka fituar një Nobel duket se nuk ka asnjë qëllim të tërhiqet përfundimisht nga letërsia. Në moshën 82 vjeçare njeriu i quajtur si titani i fundit i

Varri gjendet në veri të zonës së Tuna-al Gabal-it, një vend i gjerë arkeologjik në buzë të shkretëtirës perëndimore. Ministria e Antikiteteve njoftoi për një zbulim të një nekropoli antik afër Minya-s, një qytet në luginën e Nilit në jug të Kajros. Ministri i antikiteteve tha se në nekropol gjenden

Të gjithë kalojmë nëpër periudha stresuese, të cilat duket sikur nuk do të mbarojnë kurrë. Pikërisht në këto momente kemi nevojë për pak dozë optimizmi që t’i shohim ditët tona me ngjyra dhe jo bardhezi. Në këtë material kemi menduar t’ju sjellim disa thënie që i kemi mbledhur, për t’ju

Jo domosdoshmërisht një i pasur lind dhe vdes i pasur, apo një i varfër lind dhe vdes i varfër. Kemi parë plot raste me persona të famshëm, të cilët kanë triumfuar në jetë. Më i diskutuari në media, ka qenë rasti i autores së librave të Harry Potter. Ishte thjesht

Ekzistojnë disa energji të forta engjëllore që mund të mbrojnë dhe forcojnë një dashuri ekzistente, ose të sjellin një dashuri të re në jetën tuaj. Ki parasysh se me dashuri të vërtetë nuk nënkuptohet vetëm dashuria romantike. Dashuria e vërtetë mund të manifestohet edhe si një miqësi shumë e bukur.