Home»Thenie»Të lëndosh dikë, është si të hedhësh një gur në det, por…

Të lëndosh dikë, është si të hedhësh një gur në det, por…

Disa thënie të thella që do ju bëjnë të mendoheni

Të lëndosh dikë, është si të hedhësh një gur në det, por a e di se sa larg mund të shkojë ai gur?

A do e pëlqeje veten tënde, nëse do e takoje diku?

Merr një pjatë dhe hidhe përtokë.

  • Ok, e bëra.

A u thye?

  • Po.

Tani thuaji “Më vjen keq”.

– Ok, i thashë.

A u bë sërish ashtu siç ishte para se ta hidhje?

  • Jo.

E kupton tani?

Të lëndosh dikë, mund të jetë po aq e kollajtë sa të hedhësh një gur në det. Por ti nuk e di asnjëherë se sa thellë do të shkojë ai gur.

Kur lexojmë, nuk biem në dashuri me dukjen e personazheve. Biem në dashuri me fjalët, mendimet dhe zemrat e tyre. Biem në dashuri me shpirtin e tyre.

E keni vrarë ndonjëherë mendjen se cila gjë dhemb më shumë? Të thuash diçka dhe të urosh, ah sikur të mos e kisha thënë? Apo të mos thuash diçka, dhe të urosh, ah sikur ta kisha thënë?

Eshtë e dhimbshme se si, njerëzit për të cilët je gati të marrësh plumbin, janë pikërisht ata që shkrepin këmbëzën.

Jeta është si një piano. Tastat e bardha janë përfaqësojnë gëzimin dhe të zezat dhimbjen. Por teksa shkoni përpara në jetë, mos harroni se edhe tastat e zeza bëjnë muzikë.

Shenja e inteligjencës është që gjatë gjithë kohës ngre pyetje. Idiotët janë të sigurtë për çdo gjë që bëjnë në jetë.

Mos u kap pas një gabimi vetëm sepse kalove shumë kohë duke e bërë atë.

Një gënjeshtër mjafton për të vënë në dyshim gjithë të vërtetat.

/ Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *