Home»Magazine»“Të gjithë tundohemi lehtësisht nga pushteti”. Këto rezultate të studimeve psikologjike do t’ju habisin

“Të gjithë tundohemi lehtësisht nga pushteti”. Këto rezultate të studimeve psikologjike do t’ju habisin

Pse i bëjmë gjërat që bëjmë? Ne dimë shumë pak për mendjen tonë dhe akoma më pak për mënyrën se si mendojnë të tjerët. Psikologë të ndryshëm në mbarë botën janë përpjekur të bëjnë studime dhe të nxjerrin përfundime, të cilat hedhin dritë mbi një sërë misteresh që lidhen me mendjen tonë. Disa nga këto përfundime i keni të listuara më poshtë :

“Të gjithë kemi përbrenda edhe një anë tonën të ligë”.

“Ndonjëherë ne as që e kuptojmë re çfarë po ndodh përpara syve tanë, edhe pse mund të jetë shumë e qartë. E humbasim komplet mendjen”.

“Na duhet vetëm një gjë për të qenë të lumtur dhe ajo është dashuria”.

“Të gjithë tundohemi lehtësisht nga pushteti”.

“Ne vazhdimisht përpiqemi t’i justifikojmë veprimet tona të gabuara, në mënyrë që të ndihemi më mirë në vazhdim”.

“Të rrish vetëm për një kohë të gjatë, është po aq e dëmshme sa të konsumosh 15 cigare në ditë”.

“Shkrimi i keq është tregues i një personi të zgjuar, sepse truri i tyre punon shumë shpejt”.

“Femrat kanë dyfish receptorë të dhimbjes dhe sërish kanë tolerancë më të lartë ndaj dhimbjes”.

“Njerëzit ndihen më të lumtur, nëse bëjnë gjërat që i frikësojnë”.

“Mesazhet me urimet “Mirëmëngjës” dhe “Natën e mirë” janë mesazhe që aktivizojnë pjesën e lumturisë në tru”.

“Njerëzit inteligjentë tentojnë të kenë më pak miq se të tjerët”.

“Secili nga ne ndjen më pak dhimbje dhe shqetësime kur mban të shtrënguar dorën e personit që do”.

“Femrat që kanë më shumë meshkuj në shoqërinë e tyre, janë më tepër në humor më të mirë”.

“Njerëzit duken më tërheqës, teksa flasin për ato gjëra që janë të apasionuar”. / Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *