February 2018

Nick Paton Walsh Të thuash që ‘nuk ka fjalë’ të përshkruash tmerrin është irrituese, por tani të mos thuash asgjë është bërë mënyra e re e të shprehurit rreth luftës më tmerruese të botës. Është kryesisht puna e Kombeve të Bashkuara të gjejnë fjalët – të artikulojnë mizorinë që po

Të njëzetat janë mometet më të rëndësishme të jetës. Edhe pse pjesa më e madhe e personave që i kanë kaluar 20 e kusur vjeç kanë mbaruar studimet, po fillojnë një karrierë dhe më shumë mundësi kanë rënë në dashuri, një pjesë tjetër mund të jetë duke kaluar një periudhë

Evitoni shqetësimin .Te femrat e bukura duhet të kapësh pas strategjisë sportive. “Silluni sikur të jeni në terrenin tuaj”. Mënyra më e mirë që të mos refuzoheni nga një femër e bukur, është që të mos tregosh hapur se ‘vdes’ pas saj. Evito telefonatat e shpeshta dhe dëshirën për t’u

Kafeja është një ndër pijet më të konsumuara në të gjithë botën, e përbërë prej kokrrave të thara (pjekura) të kafesë, që rrjedhin nga druri i kafesë. Të mirat e saj: Antioksiduesit. Kafeja është e mbushur me antioksidues, sikurse acidi klorogjenik dhe melanoidi. Antioksiduesit ndihmojnë në pengimin e oksidimit, proces

‘’Kush ka një mik, ka një thesar’’.  E keni dëgjuar dhe lexuar me qindra herë këtë shprehje, por në qoftë se mikesha juaj më e ngushtë i përket shenjës së virgjëreshës, ok le të themi që gjërat nuk janë aq mirë aq sa do të donit (shaka). Të kesh një

Bijë e Papës Aleksandri i VI-të, emri i saj qe më i përfoluri i shekullit të XIII-të. U akuzua për çdo lloj poshtërsie, por historia nuk ka prova të sigurta Pak emra të sjellin në mendje intriga pallati dhe komplote misterioze, si ai i Lukrecia Borxhias. Dukeshë e Ferrarës, për