Home»Thenie»“Ka vetëm një gjë të mirë në jetë dhe ajo është dashuria”. Disa thënie të mrekullueshme, nga Guy de Maupassant

“Ka vetëm një gjë të mirë në jetë dhe ajo është dashuria”. Disa thënie të mrekullueshme, nga Guy de Maupassant

“Kujtimet tona janë bota më perfekte se universi. Ato u japin jetë gjërave që nuk ekzistojnë më”.

“Ka vetëm një gjë të mirë në jetë dhe ajo është dashuria”.

“Janë jetët që ndeshim në jetën tonë, që e bëjnë jetën tonë të vlefshme për t’u jetuar”.

“Gjëja e vetme e sigurtë në jetë është vdekja”.

“Është më mirë të jesh jo i lumtur në dashuri, sesa jo i lumtur në martesë, por disa njerëz fatkeqësisht i kanë të dyja”.

“Dashuri do të thotë trup, shpirt, jetë, komplet qenia. Ne ndiejmë dashuri, njësoj sa ndiejmë nxehtësinë e gjakut tonë. Ne frymojmë dashuri, njësoj si shkëmbimi i ajrit. Ne e mbajmë dashurinë brenda vetes, siç mbajmë mendimet tona. Asgjë tjetër nuk ekziston për ne”.

“Puthja është mënyra më e sigurtë për ta ndalur dikë të thojë çdo gjë”.

“Nëse duam ta shijojmë jetën, kjo është koha e duhur. As nesër, as vitin tjetër. E sotmja duhet të jetë gjithmonë koha e duhur”.

“Një shkrimtar mund të bëjë vetëm një gjë, të shohë të vërtetën e jetës dhe ta përshkruajë”.

“Të gjithë e dimë se dashuria është aq e fortë sa vdekja, dhe aq e brishtë sa një gotë”. / Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *