Home»Horizonti.al»Shkence»Ishin apo jo gënjeshtra zbritjet në Hënë?

Ishin apo jo gënjeshtra zbritjet në Hënë?

Gati 50 vjet nga ajo që është ndoshta arritja më e madhe e njerëzimit, teoricienët e konspiracionit kanë këqyrur me kujdes, sipas tyre, pamjet e zbarkimit në Hënë të vitit 1969 dhe ata mendojnë se kjo është një sajesë. Ata besojnë se NASA ndërtoi një studio në Tokë, me filmime me xhirime të ngadalta, e gjitha për t’ua hedhur rivalëve të tyre sovjetikë në garën hapësinore. NASA thotë se e vërteta është që njerëzit zbritën në Hënë. Atëherë, çfarë ndodhi vërtet?

Ndriçimi ka qenë temë e shumë debateve, me teoricienë që pretendojnë se një nga imazhet më të famshme të Buzz Aldrin do të mund të realizohej vetëm me një burim artificial drite. Kështu, ekspertët e grafikave kompjuterike simuluan në kohë reale

karakteristikat e ndriçimit në vendin e uljes së Apollo 11. Rezulton se kostumi hapësinor i Neil Armstrong reflektoi dritën e Diellit dhe ishte ai përgjegjës për ndriçimin mbi portretin e Aldrin.

Ndoshta prova më e mirë e zbritjeve në Hënë janë sendet e lëna pas nga ana e astronautëve. Misioni i Apollo 11 solli shkëmbinj hënës përsëri në 135 vende për shkencëtarët e tyre për t’i shqyrtuar, dhe ata kanë konfirmuar origjinën e tyre hënore. Astronautët gjithashtu vendosën panele reaktive në sipërfaqen e Hënës; kur shtetet e tjera i goditën me lazera, ata lëshuan mbrapsht një sinjal. Nëse uljet e Hënës ishin një mashtrim, studiuesit nga e gjithë bota do të kishin qenë edhe ata në mbështetje të versionit të komplotit. / Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *