Home»Enciklopedike»Efekti i një eklipsi hënor, mbi mendjen, trupin dhe shpirtin tuaj

Efekti i një eklipsi hënor, mbi mendjen, trupin dhe shpirtin tuaj

2018 sjell dy eklipset e hënës që do të na japin formë, frymëzim dhe udhëzime gjatë gjithë vitit. Megjithëse kemi eklipset hënore çdo vit, dy eklipse të hënës totale, është gjë mjaft e rrallë dhe tregon një zhvendosje më të madhe në kozmos. Ky ndryshim kozmik ndoshta do të ndikojë të gjithë ne në mënyra të ndryshme, varësisht se ku jemi në jetën tonë dhe ku po shkojmë. Një gjë është e sigurt, eklipset nuk janë shenjë e keqe

Një eklips i plotë hënor ndodh kur hija e tokës bie drejtpërdrejt mbi hënën e plotë. Për një kohë të shkurtër, hëna zhduket dhe nata errësohet.

Në kohët e lashta, besohej se kjo errësirë ​​ishte një shenjë e ndryshimit të madh dhe një shenjë e keqe për atë që do të ndodhte. Besohej se një eklips hënor do të sillte një rritje të errësirës ​​dhe se e keqja do të lulëzonte.

Këto besime kanë krijuar bestytnitë rreth eklipseve hënore, disa prej të cilave janë vërejtur ende sot. Shumë kultura besojnë se një grua shtatzënë nuk duhet të dalë nëse ekziston një eklips sepse do të rrezikonte një abort.

Disa njerëz gjithashtu besojnë se të ngrënët gjatë këtij fenomeni sjell shëndet të keq dhe fat të keq. Ka shumë bestytni dhe besime që rrethojnë eklipset dhe shumica prej tyre duket se rrjedhin nga fakti që nata e errët dhe hija e hënës sjellin një ndjenjë shqetësuese.

Hëna ka qenë prej kohësh e lidhur me femrën dhe nëse e konsiderojmë si një simbol të feminitetit, një energji që shkon përtej gjinisë, duke pasur këtë moment të hijes, është pothuajse si një rilindje. Një rilindje e energjisë femërore.

Kjo energji femërore ka të bëjë me lidhjen me emocionet tuaja, lidhjen me trupin tuaj dhe lidhjen me intuitën. Ka të bëjë me të shkuarit brenda vetes dhe të reflektuarit në ujërat e errëta të zemrës, mendjes dhe shpirtit tuaj. Është për të shkuar në thellësitë më të errëta të oqeanit dhe për të sqaruar gjithçka që nuk ju duhet më, me qëllim që ju të mund të rilindni. Në atë moment të shkurtër të eklipsit, të gjithë ne në një nivel më të thellë dhe më energjik kërkojmë të gërmojmë thellë brenda vetes për të parë se çfarë është e vërtetë. Cila është e vërteta jonë që na lejon të ngrihemi, të rritemi dhe të bëhemi versioni më i mirë i vetes?

2018 sjell dy eklipset e hënës që do të na japin formë, frymëzim dhe udhëzime gjatë gjithë vitit. Megjithëse kemi eklipset hënore çdo vit, dy eklipse të hënës totale, është gjë mjaft e rrallë dhe tregon një zhvendosje më të madhe në kozmos.

Ky ndryshim kozmik ndoshta do të ndikojë të gjithë ne në mënyra të ndryshme, varësisht se ku jemi në jetën tonë dhe ku po shkojmë. Një gjë është e sigurt, eklipset nuk janë shenjë e keqe. Në vend të kësaj, ata janë një dhuratë nga kozmosi dhe gjithmonë na ndihmojnë të marrim vendin ku duhet të jemi.

Edhe pse çdo eklips hënor mund të ketë efektet e tij energjike dhe kuptimin e vet astrologjik, ai gjithashtu ka aftësinë për të stimuluar gjërat në një nivel fizik, emocional dhe shpirtëror.

Një nga arsyet pse Hëna është simbol femëror, është sepse punon në harmoni me ciklin menstrual. Besohet se Hëna gjithashtu ka efekte mbi hormonet, prandaj disa njerëz mund të ndjehen më emocionalë ose të ndjeshëm gjatë hënës së plotë.

Hëna ka qenë gjithashtu e lidhur me krijimtarinë dhe dhuntinë e intuitës. Sa herë që ka një aktivitet të fuqishëm hënor, gjithmonë krijoni vibrimin e duhur dhe mjedisin për të punuar në projekte krijuese dhe për të forcuar dhuntitë tuaja intuitive ose psikike.

Kur kjo energji krijuese nuk përdoret ose trupi juaj është nën stres, një eklips hënor mund të krijojë ndjenja të acarimit, frustrimit, lodhjes, ankthit ose thjesht një ndjenjë të përgjithshme shfazimi.

Eklipsi i hënës gjithashtu mund të shqetësojë ciklin e gjumit dhe mund ta bëjë të vështirë të bini në gjumë. Për të luftuar këto simptoma fizike, është e rëndësishme të kuptojmë se cilat shenja kozmosi përpiqet t’ju tregojë gjatë eklipsit.

Sintotizohuni dhe shprehni kreativitetin tuaj, punën, praktikën dhe pushimin me bollëk. Kështu mund të ndihmoni gjithashtu të sillni ekuilibrin në trupin tuaj. Edhe praktikimi i një dashurie të vogël për veten, kujdesi vetiak dhe shfaqja e një drite të bardhë shëruese përreth mund të të ndihmojë. Puna me kristale është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të zbutur çdo energji të ndjeshme ose të frustruar që eklipset mund të sjellin. Të gjitha kristalet e bardha, blu, rozë ose të purpurt kanë tendencë të punojnë shumë mirë për energjinë hënore, por besoni dhe ndiqni intuitën tuaj kur zgjidhni kristalin e përsosur për të punuar.

Gjithkush do t’i ndiejë efektet ndryshe, dhe të gjithë do të tërhiqen që të ecin në drejtime paksa të ndryshme nën këtë energji. Eklipset e hënës janë pika kthese. Ato janë pika të rilindjes, ato janë pika energjie shumë të përqëndruara dhe e gjithë kjo na lejon të hyjmë brenda dhe të përpunojmë të vërtetën tonë.

Eklipset e hënës gjithmonë ju vënë aty ku duhet të jeni. Ata gjithmonë ju udhëzojnë në drejtimin e duhur dhe gjithmonë zbulojnë saktësisht se çfarë duhet të dini për atë se ku po shkoni.

Përqafoni energjinë e eklipsit hënor, përdorni fuqinë e tij për të ndriçuar, për t’u lëshuar dhe për të reflektuar në ujërat e zemrës suaj dhe të shpirtin tuaj. / bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *