Home»Thenie»Disa thënie të MREKULLUESHME nga filozofia ZEN. Urtësi e kulluar

Disa thënie të MREKULLUESHME nga filozofia ZEN. Urtësi e kulluar

Mos lejo që sjellja e të tjerëve të të shkatërrojë paqen tënde të brendshme.

Dalai Lama

Ajo që nuk është humbur kurrë, nuk mund të gjendet kurrë.

Proverbë Zen

Ata që janë zgjuar, jetojnë në një gjendje mrekullie të vazhdueshme.

Buda

Mrekullia e vërtetë nuk është të ecësh mbi ujë a të ecësh në ajër, por thjesht të ecësh mbi këtë Tokë.

Thích Nhất Hạnh

Nëse je në depresion, po jeton në të kaluarën. Nëse je në ankth, po jeton në të ardhmen. Nëse jë paqe, po jeton në të tashmen.

Lao Tzu

Jeta është si të hipësh mbi një varkë e cila po niset për në det të hapur dhe fundoset.

Shunryu Suzuki

Miq të vjetër ikin, miq të rinj shfaqen. Eshtë njësoj si me ditët. Një ditë e vjetër ikën, një ditë e re vjen. E rëndësishme është ta bësh kuptimplotë: një mik kuptimplotë – ose një ditë kuptimplotë.

Dalai Lama

Gjithçka që jemi është rezultat i gjithçkaje që kemi menduar. Mendja është gjithçka. Ne bëhemi ajo që mendojmë.

Buda

Bëhu zot i mendjes tënde, në vend që të bëhesh një mendje e zotëruar nga tjetërkush.

Proverbë Zen

Respektoje jetën, nderoje jetën. Nuk ka asgjë më të shenjtë se sa jeta, asgjë më hyjnore se sa jeta.

Osho

Problemi është se ti mendon që ke kohë.

Buda

Një mendjeje të palëkundur, i gjithë Universi i dorëzohet.

Chuang Tzu

Çdo mëngjes ne rilindim. Ajo që bëjmë sot është ajo që ka më shumë rëndësi.

Buda

Lëviz dhe rruga do të hapet.

Proverbë Zen

Qëllimi ynë parësor në këtë jetë është të ndihmojmë të tjerët. E nëse nuk i ndihmoni dot, të paktën mos i lëndoni.

Dalai Lama

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *