Home»Thenie»“A është jeta një eksperiment?” Disa thënie të mençura për jetën

“A është jeta një eksperiment?” Disa thënie të mençura për jetën

E gjithë jeta është një eksperiment.

– Ralph Waldo Emerson

Investimi në dije gjithmonë shpërblen me interesin më të lartë.

– Benjamin Franklin

Ji më i zgjuar se të tjerët nëse mundesh. Por mos ua thuaj këtë.

– Earl Chesterfield

Të gjithë qeniet njerëzore, nga natyra, dëshirojnë të dijnë.

– Aristoteli

Askush nuk të bën dot të ndihesh inferior pa miratimin tënd.

– Eleanor Roosevelt

Bëhu ndryshimi që dëshiron të shohësh në botë.

– Mahatma Gandhi

Jepi njeriut një peshk, dhe do të hajë për një ditë. Mësoje të peshkojë dhe do të hajë për gjithë jetën.

Proverbë kineze

Ai që njeh të tjerët është i mësuar. Ai që njeh veten është i mençur.

– Lao-Tzu

Nuk kam shumë respekt për dikë që sot nuk është më i mençur se sa ishte dje.

– Abraham Lincoln

Preferoj më mirë gabimet e entuziasmit, se sa indiferencën e mençurisë.

– Anatole France

I laj duart me ata që imagjinojnë se llafet janë dije, heshtja është injorancë dhe afeksioni është art.

– Kahlil Gibran

Në epokën e hapësirë, hapësira më e rëndësishme është midis veshëve.

– Anne Armstrong

Mendo si burrë i veprimit dhe vepro si burrë i mendimit.

– Henri Bergson

Shumë njerëz mbivlerësojnë atë që nuk janë dhe nënvlerësojnë atë që janë.

– Malcolm S. Forbes

Kujdes nga ai që bën thirrje për të vepruar, atje kur për veten e tij nuk ka asnjë risk.

– Joaquin de Setanti

Të jetosh është gjëja më e rrallë në botë. Shumica e njerëzve thjesht ekzistojnë.

Oscar Wilde / Bota.al

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *