25/02/2018

Kush është Byung-Chul Han-i, filozofi koreano-jugor që po i magjeps të gjithë Han pohon se falë triumfit të teknologjisë së internetit tani, pushteti është një ushtrim i kontrollit mbi psikikën. Telefonët smart jo vetëm që janë aparate mbikqyrëse, por edhe një celular konfeksionar. Facebook është kisha, sinagoga globale (fjalë për

Sufragjizmi ishte një lëvizje femërore e shek XX në shumë vende europiane dhe që i parapriu festimeve të Ditës Ndërkombëtare të Grave, në 8 Mars Shtypi përfitoi për të hedhur ironi therëse. Në Kongresin e Deputetëve vetëm dy gra kishin një vend në parlament në tetor të 1931, por nuk

Nick Paton Walsh Të thuash që ‘nuk ka fjalë’ të përshkruash tmerrin është irrituese, por tani të mos thuash asgjë është bërë mënyra e re e të shprehurit rreth luftës më tmerruese të botës. Është kryesisht puna e Kombeve të Bashkuara të gjejnë fjalët – të artikulojnë mizorinë që po

Evitoni shqetësimin .Te femrat e bukura duhet të kapësh pas strategjisë sportive. “Silluni sikur të jeni në terrenin tuaj”. Mënyra më e mirë që të mos refuzoheni nga një femër e bukur, është që të mos tregosh hapur se ‘vdes’ pas saj. Evito telefonatat e shpeshta dhe dëshirën për t’u

Kafeja është një ndër pijet më të konsumuara në të gjithë botën, e përbërë prej kokrrave të thara (pjekura) të kafesë, që rrjedhin nga druri i kafesë. Të mirat e saj: Antioksiduesit. Kafeja është e mbushur me antioksidues, sikurse acidi klorogjenik dhe melanoidi. Antioksiduesit ndihmojnë në pengimin e oksidimit, proces

Bijë e Papës Aleksandri i VI-të, emri i saj qe më i përfoluri i shekullit të XIII-të. U akuzua për çdo lloj poshtërsie, por historia nuk ka prova të sigurta Pak emra të sjellin në mendje intriga pallati dhe komplote misterioze, si ai i Lukrecia Borxhias. Dukeshë e Ferrarës, për