18/02/2018

Kam vendosur ta nis këtë shkrim me një thënie të famshme të Franklin Roosvelt, e cila më bëri përshtypje nga momenti i parë që e kam lexuar. Është shumë e thjeshtë për t’u analizuar dhe nuk fsheh në vetvete ndonjë filozofi të madhe. Lumturia vjen me arritjet e mëdha, të

“Pema njihet nga fruti”. “Fillimi i mbarë është gjysma e punës”. “Kur jeton me shpresë, vdes me dëshpërim”. “Bukuria është si lulja kur lulëzon, por që shpejt vyshket”. “Nuk është e bukur ajo që është e bukur. E bukur është ajo që ju pëlqen”. “Kush nuk bën keq, nuk ka

“Ndoshta disa njerëz nuk do të jenë përgjithmonë në jetën tonë. Disa mund të jenë duke kaluar në të. Është njësoj si disa njerëz që kalojnë në jetën tonë për të na sjellë diçka: një dhuratë, një bekim, një mësim që duhet ta mësojmë. Për këtë arsye, ata shfaqen në

Shumë persona ngatërrojnë dashurinë e vërtetë me fluturat që ndiejnë në stomak në fillim të një marrëdhënieje. Por fluturat zhduken shpejt dhe ia lënë vendin debateve dhe qartësimit të ideve. “Dashuria i përket së shkuarës”, thonë gabimisht disa persona, duke mos e ditur se dashuria e tyre në fakt sapo

Nëse ndihesh në faj sepse të duket vetja shumë e egër dhe kërkuese me fëmijët e tu, duhet të dish se ekspertët janë nga ana jote. Në të ardhmen, fëmijët e tu do të falenderojnë për mënyrën se si i ke rritur, sepse në të ardhmen do të jenë më

Gollodomor. Emër që sugjeron përpos një enigmë, një zot pagan dhe për rezonancë e vendos më shumë tek e Mira sesa tek e Keqja. Megjithatë kjo fjalë është thjesht fantazi. Le të kthehemi prapa në kohë. Në vitet 1932-1933 diktatura e Jozef Stalinit urdhëroi Gollodomorin kundër fshatarëve që mbijetonin nën