16/02/2018

Shtatë vjet pas shpërthimit të revoltës së vitit 2011 që përfundoi me fundin e 42 viteve të diktaturës nga regjimi i kolonel Muamar Gadafit, libianët janë ende duke pritur për të parë fundin e migrimit të vazhdueshëm dhe lindjen e një shteti demokratik. Për të festuar përvjetorin e revolucionit të

1. Respekt Gratë duan të respektohen. Kjo është e vërtetë për shumicën e njerëzve në planet, por gratë janë shprehur se shpesh ndihen më pak të respektuara nga partnerët e tyre sesa do të dëshironin. Është e mundur që, si burra, harrojmë se respekti për të cilin flasin gratë, është

Ku janë vendet arabe në këtë lojë gjeopolitike? Realiteti më shastisës, në lidhje me luftën e fuqive në Lindjen e Mesme këto kohë, është mungesa e arabëve. Shikoni luftimet e fundit. Janë të gjitha fuqi jo-arabe – iranianët, turqit, rusët, izraelitët dhe amerikanët – të angazhuara në operacione luftarake, për

Dua të të rrëfej se çfarë më shtyu të krijoj, përse nuk kam ndjerë asnjëherë lodhje, të të rrëfej momentet kur kam qenë gati duke u shembur, dhe si jam ringritur në këmbë. Dua të ndaj me ty zjarrin që ende digjet në gjoksin tim, sepse më ka mbetur vetëm

Kur flasim për inteligjencë duhet marrë në konsideratë ndërthurjet institucionale të aktiviteteve të inteligjencës, si shërbimet e sigurisë, shërbimet secrete dhe shërbimet speciale. Ato aparate të shtetit që zhvillojnë në zyra qeveritare apo në institute të vecanta të destinuara për këtë qëllim, aktivitete informative dhe operative me mjete jo konvencionale

Një manual i sekreteve seksuale që daton nga viti 1720 dhe që ka qenë i ndaluar deri në vitin 1960 për shkak të përmbajtjes, do të dalë në ankand nga shtëpia e ankandeve britanike Hansons. Libri i titulluar “Aristotle’s Masterpiece Completed In Two Parts, The First Containing the Secrets of