16/02/2018

Këto janë 20 mësimet që marrim prej leximit të Biblës Duaje Zotin me gjithë qenien tënde. Duaji të tjerët. Asgjë nuk është më e rëndësishme se Mbretëria e Zotit. Mos u dashuro pas parasë. Mos u shqetëso shumë për nevojat në Tokë. Besoji Zotit, sepse Ai e ka fuqinë t’i

Nuk ka dyshim se të përqëndruarit në arritjen e suksesit, është një nga gjërat më të vështira për t’u bërë. Por pa u fokusuar në atë gjë, produktiviteti yt do të jetë i ulët dhe progresi yt drejt suksesit do të jetë minimal. Kështu që lind pyetja, “Cilat janë mënyrat

Të mbash veten është kulturë. Të mbash veten, sepse ta kërkojnë të tjerët, është nënvlerësim i vetvetes. Sa e sa vajza dëgjojmë përditë të thonë “unë jam e shëmtuar”, “unë jam e shëndoshë” dhe përpiqen të vishen bukur, të lyhen sa më shumë, e të korrigjojnë “çdo defekt” që shoqëria

Larja e fytyrës është një aktivitet i nevojshëm për secilin nga ne, por që të fal edhe kënaqësinë e vet. Jo rrallëherë mund ta kemi pyetur veten se çfarë përmbajnë sapunët, apo produktet e tjerë kozmetikë që pas çdo larjeje na e lënë fytyrën shumë të pastër dhe të butë.

Kur unë isha gjermane: një histori e Murit të Berlinit, dje dhe sot I pyeta si kanë shkuar gjërat që kur ra Muri. Nicht gut, më thanë, duke tundur kokat. Gjermano-lindorët vetëm marrin çeqe nga qeveria, u ankuan ato. Disa lindorë, si vëllai i Gerdes, ende mbrojnë regjimin socialist, kështu

Në Brazil, “Folha de S.Paulo”, e përditshmja më e madhe në vend, do të pushojë së ndari artikujt e vet në Fejsbuk. Arsyeja e parë është se, që kur Fejsbuk ka ndryshuar algoritmin që vendos se me çfarë shpeshtësie shfaqen postimet në faqet e përdoruesve, janë gjithnjë e më të