15/02/2018

“Imagjinoni nëse do të merrnit çdo gjë që donit në çdo moment. Pa vështirësi, pa punë të fortë, pa sfida. Disa mund të thonë se kjo gjë do të ishte fantastike. Mirëpo ju do të ishit të dobët dhe, kur diçka e rëndë të kalonte në jetën tuaj, ju nuk

““Gjëja që kisha më tepër frikë në moshën tuaj, nuk ishte varfëria, por dështimi. Unë isha dështimi më i madh që njihja. Nuk kam ardhur për t’ju thënë se dështimi është i këndshëm, sepse ajo periudhë e jetës sime është e errët” ka thënë në fjalimin e mbajtur përpara studentëve

“Askush nuk është varfëruar nga bamirësia”. “Është e mrekullueshme se si askush nuk duhet të ndryshojë gjë tek vetja për të nisur përmirësimin e botës”. “Unë i mbaj për vete idealet, sepse pavarësisht gjithçkaje, vazhdoj të besoj se njerëzit janë të mirë në zemër”. “Mendo për gjithë gjërat e bukura

“Të gjitha gjërat paketohen kur përdoren, vetëm dija sa më shumë përdoret, aq më shumë shtohet”. “Kërkoje arin me masë, ndërsa dijen pamasë”. “Kur gënjeshtari e gjeti gënjeshtrën e tij në Pazar, e besoi atë”. “Syri i dashurisë është i verbër”. “Tri gjëra nuk duhen lavdëruar: një plak i paditur,

nga Carl Bildt MUNICH – Në Konferencën e Sigurisë së Mynihut të vitit të kaluar, gjendja e frikës mes zyrtarëve evropianë të sigurisë ishte e dukshme. Tre vjet më parë, Rusia kishte aneksuar Krimenë dhe kishte kryer inkursione në Ukrainën Lindore. Dhe në vitin e mëparshëm, një shumicë e ngushtë

Fjala e Ambasadorit të Rusisë në Tiranë z. Aleksandër Karpushin gjatë tryezës me temë: “Politika e jashtme e Rusisë: Shqipëria dhe çështje strategjike” Përshëndetje, të nderuar miq, kolegë, zonja dhe zotërinj! Para së gjithash, dua të falënderoj organizatorët e këtij eventi dhe sidomos zotin Rakipi, i cili më ftoi të