11/02/2018

Perikliu ishte një gjeneral, orator dhe figurë e shquar në shtetin e Athinës. Ndoshta nuk është çudi që partnerja e tij ndante shumë talente të njëjta. Të dy u takuan gjatë një simpoziumi, dhe menjëherë, Perikliu u shastis nga zgjuarsia dhe bukuria e Aspasias. Meqë ajo vinte nga Mileti, jo

“Shqipëria mund të parakalojë Serbinë, duke u anëtarësuar më shpejt se të gjithë vendet e tjera ballkanike në Bashkimin Europian”. Ky është njëri prej përfundimeve në të cilën arrin gjigantja “Financial Times”, në një analizë të publikuar me titullin “BE përpiqet të rifitojë infuencën e tij në Ballkan”. Në qendër

Nga Aurenc Bebja* Francë – 10 Shkurt 2018 Gazeta franceze, “Le Temps”, ka botuar, të dielën e 9 prillit 1939, në faqen n°2, reagimet e shtypit suedez mbi pushtimin e Shqipërisë nga Italia fashiste. Aurenc Bebja, nëpërmjet faqes së tij “Dars (Klos), Mat – Albania”, ka sjellë, për lexuesin shqiptar, reagimet

Pas shumë surprizave që kanë  ndodhur në lojërat Olimopike Dimërore që u inaguruan në Piongçang, Korenë e Jugut gjendet edhe një e tillë në Pavijonin Hyundai. U dizenjua nga arkitekti britanik Asif Khan dhe është ndërtesa më e zezë që ekziston në botë dhe sekreti i saj gjendet tek një

Është e zakonshme rradha e turistëve në Firence, qendrën e rilindjes, por para dedikimit të Gino Bartali-it (1914-2000) radha është modeste. Gino ishte një çiklist i njohur me nofkën “Ginettaccio” (fanella elegante) edhe pse jo më i madh se bashkëpatrioti i tij mitik, Fausto Coppi apo rivali i tij francez, Jacques

Sipas studimeve vetëm një pjesë e vogël e popullsisë nuk ka probleme me gjumin. Gati gjysma e popullsisë nuk fle mjaftueshëm, 40% flenë më pak se 6-9 orë të rekomanduaara, por edhe fjetja e tepërt ka risqet e veta. Vetëm 5% e personave flenë më shumë se 9 orë. Sot