09/02/2018

Në mars të vitit 1938 pas hyrjes së trupave naziste në Vienë, Hitleri urdhëroi konfiskimin e heshtës së Longinos (sipas Biblës ushtari romak Longino qëlloi brinjën e Krishtit) dhe u transferua fillimisht në kishën Santa Catalina të Nurembergut dhe më pas në bunkerin e Panier Platz. Disa historianë pohojnë se

Dhimbja i ndryshon njerëzit, u jep atyre një trajtë tjetër. Sado që gjërat të ndryshojnë, sërish nuk mund të gjesh një person të njëjtë pas një fatkeqësie që ka kaluar, apo pas një zhgënjimi që ka pësuar. Mund të duken sikur janë njësoj, ndoshta edhe më të qeshur apo në

Jeta është shumë e shkurtër për të jetuar me negativitet, apo për t’i lejuar të tjerët të diktojnë jetën tënde. Jeta është e shkurtër për të mos bërë gjërat që do, ndërkohë që ke mundësitë për t’i bërë. Por mbi të gjitha këto, jeta është shumë e shkurtër për t’u

Kjo është një listë me gjërat, për të cilat të gjithë pendohen me kalimin e viteve, bashkë me një shpjegim të shkurtër për secilën prej tyre. Sigurohu që të mos pendohesh edhe ti për gjëra të tilla duke i bërë ato në kohën e duhur. Pendohemi që nuk kemi udhëtuar

Bota moderne është e mrekullueshme në shumë drejtime (stomatologjia është e mirë, makinat janë të besueshme, mund të rrijmë kollaj në kontakt nga Meksika, me gjyshen tonë në Skoci) – por tragjikisht, na shkakton edhe një nivel kaq të lartë stresi dhe depresioni të përhapur… Janë gjashtë tipare të veçanta

“Llojet më të mira të miqësisë janë ato miqësitë e forta femërore, ku besoni agresivisht tek njëra-tjetra, e mbroni njëra-tjetrën, dhe mendoni që tjetra meriton gjithë botën”. “Kur ti nuk sheh dot anën e ndriçuar, unë do të ulem me ty në errësirë”. “Miqësia e vërtetë nuk është që të