08/02/2018

Pse i bëjmë gjërat që bëjmë? Ne dimë shumë pak për mendjen tonë dhe akoma më pak për mënyrën se si mendojnë të tjerët. Psikologë të ndryshëm në mbarë botën janë përpjekur të bëjnë studime dhe të nxjerrin përfundime, të cilat hedhin dritë mbi një sërë misteresh që lidhen me

Dashi Nën tërheqjen e Venusit dhe Marsit, Hëna iu prish disi qetësinë dhe krijon pengesa në rrugë tuaj të gjatë. Do të merreni të promovoni një projektin tuaj të punës, tek i cili keni shumë pritshmëri. Gjasat janë që të dalë me sukses. Demi Nëse me partnerin është krijuar pak

Konsumimi i çajit të nxehtë lidhet me një faktor risku për të patur kancer të ezofagut tek ata persona që pinë alkool dhe cigare njëkohësisht. Zbulimi u krye mbi 450 000 pjesëmarrës. Kanceri i ezofagut po rritet gjithnjë e më shumë dhe ka një indeks mbijetese të ulët sidomos në

Kroacia ka 79 ishuj të mëdhenj dhe mbi 500 mesatarë dhe 642 të vegjël dhe shkëmbinj që mbulojnë një zonë prej 3.300 kilometra katrorë. Baljenac (ose Bavljenac) është një nga këta ishuj, i ndodhur përballë bregut dalmat në jug të vendit që bën pjesë në arqipelagun e Sibenikut. Ka një

Probleme të mendimit dhe paradokse të lashta Në shekullin V P.E.S, filozofi dhe ushtari Arkitas shtoi një pyetje në dukje të thjeshtë. Ai tha: “Çfarë ndodh me një shtizë, kur ajo hidhet përtej kufirit të jashtëm të universit? Ai rrikthehet apo zhduket tërësisht nga kjo botë?”. Më vonë filozofët, duke

Filozofi i madh Edgar Morin sfidon sigurinë për të mundur dhe ditur gjithçka, në një epokë të shenjuar prej progresit shkencor. Dhe na kujton se ajo që na bën njerëz janë habia, ndjesia e të panjohurës dhe vetëdijësimi për limitet Dostojevski thoshte: “Njeriu është një mister. Nëse për ta qartësuar