08/02/2018

Mënyra se si një person reagon ndaj kritikave shpesh herë bën dallimin mes suksesit dhe dështimit. E tregon më së miri shembulli i Ole Bull, violinisti i famshëm norvegjez i shekullit që kaloi. Babai i tij praktikues i fesë, një kimist, e dërgoi në Universitetin e Christianias që të studionte

Ne jetojmë për të mësuar dhe për t’u rritur me eksperiencat që jeta na ofron. Mësojmë nga të tjerët, nga fitoret dhe humbjet tona, dhe në të njëjtën kohë i mësojmë edhe të tjerët mbi ato çfarë ne dimë. Pastaj, herët apo vonë, kalojmë një fazë kur nisim të dyshojmë

“Bukuria e një femre nuk varet nga veshjet që mban, nga format e trupit, apo nga mënyra se si lyhet e rregullohet. Bukuria e një femre buron nga sytë, sepse ata janë porta e zemrës, vendi ku qëndron dashuria e vërtetë. Bukuria e vërtetë e një femre është e reflektuar

“Thuhet se një sekondë përpara vdekjes, secili nga ne e kupton arsyen e vërtetë të ekzistenvës së vet. Nëse unë do të vdes nesër, gjëja e parë që do të mendoj është se e shpenzova më shumë se gjysmën e jetës sime me gruan që doja. Sa njerëz në këtë

George Soros është gati të përmbysë rezultatin e Brexit. E ka zbuluar e përditshmja britanike The Telegraph, e cila ka zhvilluar një investigim mbi lidhjet mes miliarderit që “shkatërroi Bank of England” dhe disa prej mbështetësve më të rëndësishëm të Partisë Konservatore. Objektivi i fushatës së George Sorosit do të

Pse i bëjmë gjërat që bëjmë? Ne dimë shumë pak për mendjen tonë dhe akoma më pak për mënyrën se si mendojnë të tjerët. Psikologë të ndryshëm në mbarë botën janë përpjekur të bëjnë studime dhe të nxjerrin përfundime, të cilat hedhin dritë mbi një sërë misteresh që lidhen me