07/02/2018

Nën petkun e “domosdoshmëria për të vrarë” historiani analizon lindjen e mitit të vrasjes politike të “drejtë” Terrorizmi është një nga kamzhikët më të këqij të shekullit XXI sidomos me rënien religjoze që karakterizon islamizmin radikal. Cilat janë rrënjët historike të terrorizmit? Rreth kësaj teme flet studiuesi Vittorio Strada, studiues

Në vitin 1903 u zbulua në shpellën e Gough-it, afër lokalitetit të Cheddar Gorge-it, një skelet pothuaj i plotë, antikiteti i të cilit u përcaktua gati 2000 vjeçar. Eshtrat u emërtuan si Njeriu i Cheddar-it dhe deri më tani përbën skeletin prehistorik të plotë më të vjetër që është gjetur

Gjeografia është një shkencë që ndryshon vazhdimisht si nga efektet politike ashtu edhe nga shkaqe natyrore. Në botë ekzistojnë shumë dukuri të rralla, situata gjeografike të çuditshme dhe të dhëna kurioze që me raste nuk kanë një origjinë të qartë. Ja 10 faktet që na kanë tërhequr vëmendjen. Emri i

E dini se kush është reshti i parë i “biblës” së një Spin Doctor-i? “Mos u bëj kurrë lajmi”. Nëse Spin Doctor-i bëhet më i vlefshëm si lajm, se sa vetë historitë që përpiqet të shesë, është koha të largohet SPIN DOCTOR: një person (përshembull një këshilltar politik), përgjegjës për

Letërsia ruse ka qenë prej kohësh një nga degët më të pasura dhe më interesante të pemës letrare dhe ka furnizuar botën me romane të pabesueshme dhe fantastike për dy shekuj tni – dhe vazhdon ta bëjë. Sepse, ndonëse kjo listë e “duhet të lexoni” e letërsisë ruse përfshin mjaft

Ironia e jetë nuk është që s’mund të harrosh, por që mundesh… Gertrude Atherton Një ironi e jetës është se të gjithë gënjejnë, por askush nuk dëshiron që ta gënjejnë. M. Robles Një ironi tragjike e jetës është se ne shpesh herë e arrijmë suksesin apo pavarësinë financiare, pasi arsyeja