04/02/2018

E Diela e Skënderbeut. Nga Brizida Gjikondi Përgjatë viteve 1967-1968 me rastin e 500 vjetorit të vdekjes së Skënderbeut, në shtypin shqiptar, historianët, akademikët dhe figura të spikatura të kohës botuan, punimet, ekspertizat, arkivat, përkthimet dhe mbledhjen e informacioneve dhe traditave në lidhje me figurën e Skënderbeut. Më poshtë po

Nga Enrica Corradini Në imagjinatën kolektive, historia e shërbimeve të fshehtë ka qenë gjithmonë e mbështjellë me mister dhe është e ndarë në episode, komplote, ngjarje ndërkombëtare dhe personazhe të errët, që duke vepruar në klandestinitet, kanë kushtëzuar rrjedhën e ngjarjeve, pa i marrë lëvdatat e historisë. Thënë kjo, për ata

Ky test është shumë i veçantë, përbëhet nga 6 numra, duhet thjesht të zgjidhni atë që mundeni të shihni më mirë. Gjëja kryesore është që t’i besoni nënvetëdijes tuaj. Cilin prej këtyre numrave mundeni të shihni më qartë? Nëse keni parë nr.7: Nëse e keni parë këtë numër më qartë,

2018 sjell dy eklipset e hënës që do të na japin formë, frymëzim dhe udhëzime gjatë gjithë vitit. Megjithëse kemi eklipset hënore çdo vit, dy eklipse të hënës totale, është gjë mjaft e rrallë dhe tregon një zhvendosje më të madhe në kozmos. Ky ndryshim kozmik ndoshta do të ndikojë të

Nëse zgjidhni medaljen # 1: Ju jeni shumë më afër natyrës sesa çdo gjë tjetër. Doni ta kaloni kohën tuaj të zhytur në gjelbërim. Natyra është miku juaj dhe shpëtimtari juaj, vendi ku ju drejtoheni sa herë që jeni të lodhur, dhe me mendje të hiqni dorë. Ju e merrni

Secili prej nesh e sheh botën në një mënyrë unike. Megjithatë, ka disa tendenca dhe karakteristika që mund të klasifikohen sipas personalitetit të dikujt. Një nga këto trende është mënyra se ne biem në dashuri. Shikoni vetëm imazhin më poshtë dhe lexoni rezultatin që përputhet me zgjedhjen tuaj. 1: Fytyra