03/02/2018

Gati 50 vjet nga ajo që është ndoshta arritja më e madhe e njerëzimit, teoricienët e konspiracionit kanë këqyrur me kujdes, sipas tyre, pamjet e zbarkimit në Hënë të vitit 1969 dhe ata mendojnë se kjo është një sajesë. Ata besojnë se NASA ndërtoi një studio në Tokë, me filmime

Diçka duket sikur përherë mungon, edhe nëse kemi bërë çdo gjë që ajo diçka të dalë perfekte. Nuk po fitojmë shumë lekë, nuk kemi partnerin/en e duhur në krahë, nuk e kemi gjetur qëllimin e jetës sonë, nuk po jetojmë në shtetin e duhur, nuk jemi të paraqitshëm etj. Mendimi

Qysh nga koha e Shën Agostinit e deri më sot, indoktrinimi ka mbetur njëlloj, ato që kanë ndryshuar janë platformat: Ish strategu i Vladimir Putinit shpjegon se kush është prapa Julian Assange, Wikileaks, Alt – Right dhe “fabrikës së trollëve” rusë Një mjegullnajë e krijuar nga një konstelacion i madh

Sipas një studimi shkencor, personat që preferojnë të qëndrojnë në shtëpi, në vend që të shkojnë në festa, janë më inteligjentë. Ky përfundim i nxjerrë nga British Journal of Psychology, tregon se vërtet njerëzit që shkojnë nëpër party e janë më socialë, janë më të lumtur, por kjo nuk vlen

Këshilla nga ato që të ndryshojnë jetën e që të gjithë do të donit t’i dëgjonit “Dashuria mund të ndryshojë një person në po atë mënyrë se si një prind mund të ndryshojë një foshnje – me vështirësi, dhe shpesh rrëmujshëm”. Lemony Snicket “Arsimi është arma më e fuqishme që

Pushtimi i Gjermanisë veriore mes Renit dhe Elbës në vitet 4-5 pas Krishtit realizuar nga Tiberi dhe që zgjati më shumë se njëzetë vite, u prish brenda vetëm tre ditëve, prej njërës prej disfatave më të rënda të historisë ushtarake romake. Për ironi të fatit, në krye të ushtrisë nuk