03/02/2018

Kinematografia shqiptare na ka dhuruar filma të jashtëzakonshëm. Është e pamundur të pyesësh dikë të brezit të dytë apo të tretë dhe të mos ketë njohuri mbi disa nga filmat më të njohur shqiptarë. Mjafton të përmendim “Pallatin 176”, “14 vjeç dhëndër”, “Zemra e nënës” etj. dhe thuajse të gjithë

Të gjithë e njihnin Muhammad Ali dhe e dinin se ai kishte të shtatë vajza. Ajo çfarë njerëzit nuk dinë, është se si i kishte ai marrëdhëniet me to. Fjalët që ne do të përmendim më poshtë, janë thënë prej Muhammad Ali, kur njëra nga vajzat shkoi ta vizitonte në

“Mamaja më thoshte gjithmonë se njerëzit të japin çmime, kurse Zoti të jep shpërblime. Nuk më duhet më një trofe”. – Denzel Washington “Unë ia jap gjithë adhurimin Zotit. Është një situatë shumë reciproke. Unë i dërgoj Atij adhurime dhe Ai më sjell mua bekime”. – Gabby Douglas “Si mund

“Paragrafi që vijon është shkëputur nga mësimet e apostullit Mateo në Shkrimet e Shenjta. Ky mësim që, përgjithësisht është keqkuptuar, jo vetëm që i ka vënë në mendime, por edhe i ka ngatërruar njerëzit. “Kushdo që ka, do të marrë edhe më shumë e do të jetojë në begati. Ai

Legjenda thotë se rajoni nëntropikal i Trekëndëshit të Bermudës në Atlantikun e Veriut është vend i qindra fatkeqësive tragjike dhe të pashpjeguara. Historitë që rrethojnë zhdukjen fatkeqe të avionëve dhe anijeve në zonën mes Majemit, Bermudës dhe Porto Rikos shpesh herë përqëndrohen tek e mbinatyrshmja. Ka rrëfime plot fantazi që

“NUK MUND TE SHOHESH YJET” Hëna nuk ka atmosferë, atëherë a nuk duhet që yjet të jenë të dukshëm? Ashtu si kostumet hapësinore, shkëmbinjtë në Hënë reflektojnë dritën e Diellit. Eshtë shumë dritë në sipërfaqe, për të parë dritën e zbehtë të yjeve në distancë. “SHKEMBINJTE JANE TE SHENJUAR” Ky