02/02/2018

Nuk ka gjë më të padurueshme se gënjeshtrat dhe mashtrimet e njerëzve. Që të dyja janë në gjendje të shkatërrojnë çdo marrëdhënie njerëzore, sepse e keqja më e madhe e tyre, është se nuk na vijnë nga armiqtë tanë, apo nga ata që nuk i njohim. Ato vijnë prej atyre

Ndonëse ka ngjashmëri mes njerëzve dhe shimpanzeve, si për shembull gishtat e mëdhenj dhe tiparet e fytyrës, por duhet të dimë se shimpanzetë nuk është se hodhën qimet dhe filluan të bëjnë zjarre. Megjithatë, ne jemi të lidhur gjenetikisht me ta përmes paraardhësve tanë të lashtë, bashkë me majmunë të

Çdo njeri e vret mendjen për gjërat që i ndodhin në jetën e vet. Nëse shihni ose mendoni se dikush nuk shqetësohet hic për problemet, nëpër të cilat po kalon, atëherë gaboheni. Çdokush nga ne mund të qeshë me të madhe dhe të tregojë personin e lumtur, kur përbrenda mund

Ky është një test shumë i thjeshtë dhe interesant. Përpara se ta nisësh, nxirr një fletë të bardhë dhe një stilolaps. Pasi t’i kesh lexuar pyetjet, shkruaji menjëherë përgjigjet që ju vijnë në mendje. Shkruani përgjigjen e parë që të kalon në mendje, pa u menduar gjatë. Ja cilat janë

Në orën 7.00 të mëngjesit më 29 gusht 1949, një shkëlqim verbues ndriçoi vendin e mbështjellë me sekret maksimal të Semipalatinsk, në Kazakistanin e sotëm. Një zhurmë, errësirë, pastaj heshtje. Reja e kërpudhës që ngrihet në poligonin bërthamor përcakton suksesin e operacionit Borodino:  shpërthimi i bombës RDS-1 – për sovieti

Disa thënie të mrekullueshme për sytë Sytë janë pasqyra e shpirtit. Proverbë tradicionale Bukuria është si ndihesh brenda dhe ajo reflektohet në sytë e tu. Nuk është diçka fizike. Sophia Loren Mbaji sytë në qiell dhe këmbët në tokë. Theodore Roosevelt Prapa syve më të bukur, fshihen sekrete më të