01/02/2018

Revista “Condé Nast Traveller” publikon çdo vit, pas votimit të lexuesve të saj, listën e 10 qyteteve më të mira në Evropë dhe, në këtë numër të fundit qytetet e përzgjedhura janë njëri më romantike se tjetri. Secili qytet sigurisht që meriton më shumë se një foto dhe një paragraf

Bri filxhanit të çajit, në “Café de Flore”, në tavolinën ku Albert Kamy (Albert Camus) rrinte mbrëmjeve me miq, Simon vendosi me ngadalë një letër. E vështroi në sy, duke i shtrënguar ngadalë dorën dhe mori trikon në karrigen e tij dhe iku. Parisi ishte plotë erë atë mbrëmje, kur

Testi bazohet në dashurinë, ose më mirë në atë se si e shikojmë dhe zgjedhim partnerin. Është një mënyrë për të njohur njëri-tjetrin më mirë dhe për të korrigjuar gabimet e mundshme, të cilat mund të bëhen pengesë për lumturinë personale. Çfarë keni parë në fillim? Dy macet apo një

Libra të mirë miq të mirë, dhe një ndërgjegje e qetë: kjo është jeta ideale. Mark Twain Kurrë mos ndaj fjalët që thua nga jeta që bën. Paul Wellstone Leximi është një mjet themelor në të jetuarit e një jete të mirë. Mortimer J. Adler Kur merr kontrollin e sjelljes

Një dokument strategjik i Pentagonit ka risjellë në vëmendje të famshmin “Kurthin e Tukididit”, një koncept i lashtë, i cili shpreh rreziqet që lidhen me vështirësinë për të shmangur një luftë, mes një fuqie në zhvillim dhe një fuqie aktuale. Në atë kohë, në shekullin e pestë pes, ishin Athina

“Nuk ka asgjë më të mirë se sa një ëndërr, për të krijuar të ardhmen”. Viktor Hygo “Uroj që zgjedhjet tuaja të jenë pasqyrë e zgjedhjeve dhe jo të frikërave që keni”. Nelson Mandela “Mbahuni fort pas ëndrrave. Sepse pa ëndrra, jeta është si një zog me krahë të thyer.