01/02/2018

Duhet të kërkosh një person që jo vetëm të plotëson, por edhe të mbështet, të kupton dhe të inkurajon në çdo situatë dhe moment që do të jetosh. Në një botë ku po bëhet më i rrallë funksionimi i martesës, ky artikull ia vlen të lexohet. Hidhni një sy mënyrës

Dështimet nuk mund të evitohen. Do të kesh dështime dhe jo vetëm një herë. Ndonjëherë do të të duket sikur gjithçka do të shkojë aq keq, saqë do të duash të dorëzohesh. Por kjo është rruga e vetme për të korrur sukses. Bjer, ngrihu dhe provoje sërish. Do të zhgënjehesh

“Askush nuk e dashuron një femër thjesht se është e bukur apo e shëmtuar, budallaqe apo inteligjente. Ne dashurojmë sepse thjesht dashurojmë”. “Një ditë ke për të kuptuar se ka më shumë vlerë lumturia e dikujt tjetër, sesa lumturia jote”. “Një bashkëshort i mirë nuk bie asnjëherë të flejë i

Disa meshkuj kanë ditur si të shkruajnë letra dashurie. Ne kemi listuar dhjetë nga më romantiket (dhe të shkruarat më saktë), së bashku me disa pjesë të veçanta prej tyre. Letra e Ernest Hemingway për Marlene Dietrich “Nuk mund të ta them dot, sesa herë hidhja krahët e mi rreth

Në vitin 1950 politikania socialiste Milada Horakova arrestohet nga policia sekrete çeke për “tradhëti të lartë”, sepse dyshohej se ajo kishte organizuar komplotin për përmbysjen e regjimit komunist në vend. Në 27 qershor të atij viti ajo ekzekutohet, pavarësisht kërkesave për lirimin e saj nga Albert Einstein dhe Winston Churchill.

Samurajët kanë dominuar Japoninë përgjatë qindra shekujve, specialistë në artin e shpatave dhe të luftërave, me disiplinë të hekurt dhe me kode sjelljeje. Një botë komplekse që ushqeu Japoninë me një kulturë të mrekullueshme. Po çfarë ndodhi me këta luftëtarë? Në cilin moment filluan të zhdukeshin? Samurajët filluan të marrin