February 2018

Përqafimi është një gjest intim i sinqertë, i bën mirë atyre që e japin dhe atyre që e marrin. Një gjest i thjeshte që komunikon dashuri dhe i bën mirë  lidhjes në çift, momenti ku erosi shkrihet në diçka më shumë se të ëmbël, që transmeton mbrojtje. Për fat të

“Po hë se vetëm me shtëpinë merresh, se mos bën ndonjë punë tjetër”. Ky është refreni i përditshëm në shumë prej familjet shqiptare, ku zakonisht gruaja luan rolin e shtëpiakes. Të gjithë e kemi provuar se sa e lehtë është t’i thuash fjalët pa e menduar se si do të

Shumë nga njerëzit ditët me shi i kalojnë duke qëndruar të mbyllur në shtëpi, por ka edhe të tjerë që dalin në natyrë dhe shijojnë pamjet e shiut. Aktivitetet qetësuese që mund të bëni në këto ditë me shi, kur xhamat vishen me avull dhe shtëpia mbushet me tingullin e

Ekzistojnë ushtrime dhe aktivitete të ndryshme për të zhvilluar 5 funksionet e mëdha mendore në mënyrë të suksesshme, sipas një lajmi të publikuar në ueb-faqen “Askmen”, që e transmetoi Start. Truri ynë përbëhet nga 5 funksione themelore mendore: memoria, përqendrimi, gjuha, aftësitë vizive dhe funksioni drejtues. Për të qenë sa

Kush është Byung-Chul Han-i, filozofi koreano-jugor që po i magjeps të gjithë Han pohon se falë triumfit të teknologjisë së internetit tani, pushteti është një ushtrim i kontrollit mbi psikikën. Telefonët smart jo vetëm që janë aparate mbikqyrëse, por edhe një celular konfeksionar. Facebook është kisha, sinagoga globale (fjalë për

Sufragjizmi ishte një lëvizje femërore e shek XX në shumë vende europiane dhe që i parapriu festimeve të Ditës Ndërkombëtare të Grave, në 8 Mars Shtypi përfitoi për të hedhur ironi therëse. Në Kongresin e Deputetëve vetëm dy gra kishin një vend në parlament në tetor të 1931, por nuk