January 2018

Mendoni gjëra të mëdha dhe mos dëgjoni ata që thonë se nuk mundeni. Jeta është shumë e shkurtër për të menduar gjëra të vogla. – Tim Ferriss I vetmi person që je i destinuar të bëhesh, është personi që ti vetë vendos të bëhesh. – Ralph Waldo Emerson Punët e

Besimet tuaja. Sjelljen tuaj. Mendimet tuaja. Këndvështrimin tuaj. Sa të ndershëm jeni. Cilët janë miqtë tuaj. Cilët libra lexoni. Sa shpesh ushtroheni. Llojin e ushqimit që hani. Sa risqe ndërmerrni. Si i interpretoni situatat. Sa të mirë jeni me të tjerët. Sa të mirë jeni me veten tuaj. Sa shpesh

Të varur nga mediat sociale. Disa njerëz përkufizohen të tillë dhe e shkruajnë në profilin e tyre në LinkedIn. Çfarë do të thotë me të vërtetë të kesh varësi nga media sociale? A ka një diagnozë për këtë gjendje dhe si e kuptojmë që kemi arritur në kufi? Për këtë

Është e mundur që një imazh i projektuar në një ekran të prodhojë një ngarkesë emocionale më shumë se fjalët? Sipas një studimi të fundit të publikuar në Frontiers in Psychology përgjigjja është po. “Donim të krahasonim dy lloje stimujsh emocionalë që personat ndeshin në jetë: fjalët dhe imazhin, –

Hëna ndikon mbi ne që nga dita kur lindim dhe prek emocionet tona. Gjithçka që ka të bëjë me Hënën, ndikon në fushën e ndjenjave tona. Hëna është gjithmonë në anën tonë. Eshtë e lidhur me pjesën e pandërgjegjshme të qenies dhe rregullon edhe ëndrrat. Zgjidh një prej këtyre Hënave

Një tregim i fortë, më shumë tregime së bashku, personazhe me një fat unik. Ja përse “Konti i Montekristos” është modeli i një krijimi të mirë. Konti i Montekristos është një thesar i vërtetë pasurie – pasuri sigurisht e gënjeshtërt, por e destinuar që të rrisë nevojën tonë për një