Home»Enciklopedike»Nostradamus ka parashikuar gjëra të tmerrshme për Papa Françeskun dhe njerëzimin në 2018

Nostradamus ka parashikuar gjëra të tmerrshme për Papa Françeskun dhe njerëzimin në 2018

Siç e dini, ka shumë njerëz që mendojnë se profeti francez Nostradamus parashikoi me saktësi të madhe rritjen në pushtet të Napoleonit dhe Hitlerit, si dhe sulmet terroriste mbi Kullat Binjake që kanë ndodhur 11 shtator 2001.

Shumë profetë gjatë gjithë historisë kanë dhënë paralajmërime, por Nostradamus parashikoi saktë ngjarje të tjera aktuale, të tilla si mizoritë e kryera nga ISIS në Lindjen e Mesme apo qëllimin e terroristëve për të pushtuar zonat e Europës për të bërë Kalifatin.

Tani të gjithë janë të vetëdijshëm për atë që shkrimet e tij mund të kenë parashikuar në fillimin e 2018 …

Një gazetar i quajtur Alessandro Bruno shkroi në Lombardiletter.com: “Parashikimet e Nostradamus 2018 janë të tmerrshme, sepse ato përfshijnë atë që mund të bëhet Lufta III Botërore, gjithashtu, të gjitha këto parashikime theksohen, për shkak se shumë njerëz ndjehen të pafuqishëm.

Ata mendojnë se bota është jashtë kontrollit dhe besojnë se kohët shumë më të vështira janë ende përpara.

Lufta e Tretë Botërore

Parashikimi më i keq për këtë vit vjen nga libri “Propozimet e Lëvizjes” nga Nostradamusi. Ai përfshin atë që disa e interpretuan si fillimi i luftës së tretë botërore.

Ai thotë: “Lufta e Madhe do të fillojë në Francë dhe Evropa do të jetë sulmuar, do të jetë e gjatë dhe e tmerrshme për të gjithë ….. dhe në fund do të ketë paqe, edhe pse vetëm disa njerëz do të gëzojnë.”

Disa komentues dhe studiues mendojnë se Kina, Rusia dhe Koreja e Veriut do të bashkohen për t’u përballur me Shtetet e Bashkuara.

Shkatërrimi i Vezuvit

Vullkani ndër më të famshmit në botë “do të shkundë Tokën çdo pesë minuta” dhe të paktën 6,000 njerëz do të vriten, sipas një tjetër paralajmërimi ogurzi.

Në fillim të vitit 2016, më shumë se 1.5 milion njerëz që jetojnë në zonën e rrezikut të vullkanit janë paralajmëruar se ajo mund të shpërthejë në çdo kohë, duke shkaktuar një katastrofë të mundshme globale.

Gjysma e tre milionë njerëzve që jetonin në Napoli u informuan se ata ishin brenda një zone të re të verdhë të rrezikshme brenda zonës së Vezuvit.

Ky vullkan dihet se ka qenë përgjegjës për shkatërrimin historik të Pompeit në vitin 79 pas Krishtit.

Një tërmet i tmerrshëm

Gjithashtu, Nostradamusi duket se parashikoi një fatkeqësi natyrore që do të kishte goditur Shtetet e Bashkuara.

Ai shkroi: «Një tërmet në veçanti do të bjerë në zonën perëndimore, fuqia i të cilit do të ndihet në të gjithë vendin dhe në botë”.

Sigurisht, US Geological Survey (USGS) është duke monitoruar nga afër aktivitetin sizmik të dy zonave: Zona subduction Cascadia, ku ka pasur një seri dridhjes në vitin 2016 dhe dy ndarjeve në Kaliforni, duke përfshirë San Andreas.

Kometa ose sulmi asteroid

Me sa duket, një goditje e madhe pritet edhe në përputhje me interpretimet e Nostradamus, duke thënë se viti 2018 do të jetë “një kohë e dhunës së madhe që përkon me pamjen e një komete në qiell. Terrorizmi bërthamor dhe fatkeqësitë e tjera natyrore do të përfundojnë duke shkatërruar planetin tonë”.

NASA thotë se deri më tani nuk ka zbuluar ndonjë kërcënim serioz, të paktën në vitet e fundit.

Besohet se asteroidi Apophis do të kalojë shumë pranë Tokës në vitin 2036, dhe mund të bjerë në në kontakt me atmosferën.

Papa i fundit në histori?

E fundit por jo më pak e rëndësishme, orakulli francez parashikoi gjithashtu një profeci sigurisht alarmante, pesha e së cilës do të bjerë mbi Papa Françeskun.

Sipas profecisë së librit të tij, ai do të jetë Papa i fundit suprem i Kishës Katolike.

“Ka një katërvargësh të veçantë për të. Është ajo e “diellit më të lartë të besimit të vërtetë”.

Në emblemën e Papa Françeskut qëndron emblema e Jezuitëve: një diell rrezatues. E cila është gjithashtu e pranishme në flamurin argjentinas.

Në këtë përkthim ai i referohet “një papati të përhershëm dhe të dykuptimtë».

Papa Bergoglio tha në jubileun e jashtëzakonshëm të vitit 2015, se ai ishte një papat i shkurtër.

Nostradamusi ka shkruajtur:

«Në katërvargëshin 2.9 të shekujve, ne i referohemi një papati “tué par un beaucoup plus debonnaire”.

Vrarë nga dikush nga një goditje e fatit.

Një person që e ndjek atë nga afër. Bonne aire. Buenos Aires.

Dhe citoj sanguinaire, etja për gjakun e të fuqishmëve që e urrejnë atë dhe që duan të shtrëngojnë buzën rreth qafës së tij.

Dijetarët thonë se, në realitet, ky mund të jetë përfaqësuesi i fundit i Pjetrit në Tokë.

Nostradamus e lidh Papa Françeskun me pjesën e tretë të mitologjisë greke, Atropo, e cila preu fijet e jetës.

Por nuk duhet të mendojmë për një dalje tragjike nga skena.

Mund të jetë një hiperbolë, një zgjedhje e papritur, një triumf.

Një largim i pazakontë, ndryshe nga fundi i ndonjë pape tjetër të Romës”.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *