Home»Magazine»Kinema & TV»Galeria historike e Globit të Artë, të gjithë filmat fitues të këtij shekulli

Galeria historike e Globit të Artë, të gjithë filmat fitues të këtij shekulli

Një kalim i shpejtë i të gjitha filmave më të mirë të Hollivudit, sipas shtypit të huaj në Mekën e kinemasë.

Gladiatori, 2001. Edicioni 58. I drejtuar nga Ridley Scott, fitoi 2 globe të artë: filmi më i mirë dramatik dhe kolona zanore më e mirë.

Pothuaj të famshëm, 2001. Edicioni i 58. I drejtuar nga Cameron Crowe, fitoi 2 globe të artë: komedia më e mirë dhe aktorja më e mirë.

Beautiful mind, 2002. Edicioni i 59. I drejtuar nga Ron Howard, fitoi 4 globe të artë: filmi më i mirë, aktori më i mirë, skenari më i mirë dhe aktorja më e mirë.

Moulin Rouge, 2002. Edicioni i 59. I drejtuar nga Baz Luhrmann, fitoi 3 globe: komedia më e mirë, aktorja më e mirë dhe kolona zanore më e mirë.

Orët, 2003. Edicioni i 60. I drejtuar nga Stephen Daldry, fitoi 2 globe: filmi më i mirë dramatik dhe aktorja më e mirë.

Chicago, 2003. Edicioni i 60. I drejtuar nga Rob Marshall, fitoi 3 globe: komedia më e mirë, aktorja më e mirë dhe aktori më i mirë.

Zoti i unazave, 2004. Edicioni i 61. I drejtuar nga Peter Jackson, fitoi 3 globe: drama më e mirë, regjisori më i mirë dhe kolona zanore më e mirë.

Lost in translation, 2004. Edicioni 61. I drejtuar nga Sofia Coppola, fitoi 3 globe:filmi më i mirë, aktori më i mirë dhe skenari më i mirë.

Aviatori, 2005. Edicioni I 62. I drejtuar nga Martin Scorsese, fitoi 3 globe: filmi më i mirë dramatik, aktori më i mirë dhe kolona zanore më e mirë.

Mes gotash, 2005. Edicioni i 62. I drejtuar nga Alexander Payne, fitoi 2 globe: filmi më i mirë komedi dhe skenari më i mirë.

Sekreti i malit, 2006. Edicioni i 63. I drejtuar nga Ang Lee, fitoi 3 globe: filmi më i mirë dramatik, regjisori më i mirë dhe skenari më i mirë.

Johnny dhe June, 2006. Edicioni i 63. I drejtuar nga James Mangold, fitoi 3 globe: filmi më i mirë muzikor, aktorja më e mirë dhe aktori më i mirë.

Babel, 2007. Edicioni I 64. I drejtuar nga Alejandro Gonzalez Inarritu, fitoi 1 glob: drama më e mirë.

Ëndërrimtaret, 2007. Edicioni i 64. I drejtuar nga Bill Condon, fitoi 3 globe: filmi më i mirë muzikor, aktorja më e mirë dhe aktori më i mirë.

Atonement 2008. Edicioni i 65. I drejtuar nga Joe Wright, fitoi 2 globe: filmi më i mirë dramatik dhe kolona zanore më e mirë.

Sweeney Todd, 2008. Edicioni i 65. I drejtuar nga Tim Burton, fitoi 2 globe: filmi më i mirë dhe aktori më i mirë.

Milioneri, 2009. Edicioni i 66. I drejtuar nga Danny Boyle, fitoi 4 globe: filmi më i mirë dramatik, regjisori më i mirë, skenari më i mirë dhe kolona zanore më e mirë.

Vicky Cristina Barcelona, 2009. Edicioni i 66. I drejtuar nga Woody Allen, fitoi 1 glob: filmi më i mirë komedi.

Avatar, 2010. Edicioni 67. I drejtuar nga James Cameron, fitoi 2 globe: filmi më i mirë dramatik dhe regjisori më i mirë.

The Hangover, 2010. Edicioni i 67. I drejtuar nga Todd Phillips, fitoi 1 glob: komedia më e mirë.

Red Social, 2011. Edicioni i 68. I drejtuar nga David Fincher, fitoi 4 globe: filmi më i mirë, regjisori më i mirë, kolona zanore më e mirë dhe skenari më i mirë.

Familja ime, 2011. Edicioni i 68. I drejtuar nga Lisa Cholodenko, fitoi 2 globe: filmi dhe aktorja më e mirë.

Pasardhësit, 2012. Edicioni i 69. I drejtuar nga Alexander Payne, fitoi 2 globe: filmi dhe aktori më i mirë.

Artisit, 2012. Edicioni i 69. I drejtuar nga Michael hazanavicius, fitoi 3 globe: filmi, aktori dhe kolona zanore më e mirë.

Argo, 2013. Edicioni i 70. I drejtuar nga Ben Affleck, fitoi 2 globe: filmi dhe aktori më i mirë.

Les Miserables, 2013. Edicioni i 70. I drejtuar nga Tom Hooper, fitoi 3 globe: filmi, aktori dhe aktorja më e mirë.

12 vjet skllavëri, 2014. Edicioni i 71. I drejtuar nga Steve Mcqueen, fitoi 1 glob atë të filmit më të mirë dramatik.

Skandali amerikan, 2014. Edicioni i 71. I drejtuar nga David Rusell, fitoi 3 globe: filmi më i mirë, aktorja dhe aktorja jo protagoniste më e mirë.

Boyhood, 2015. Edicioni i 72. I drejtuar nga Richard Linklater, fitoi 3 globe: filmi më i mirë dramatik, regjisori më i mirë dhe aktorja jo protagoniste më e mirë.

The gran Budapest hotel, 2015. Edicioni i 72. I drejtuar nga Wes Andersen, fitoi 1 glob, atë të filmit më të mirë komedi.

I ringjalluri, 2016. Edicioni 73. I drejtuar nga Alejandro Gonzales Inarritu, fitoi 3 globe: filmi më i mirë dramatik, regjisori më i mirë dhe aktori më i mirë.

Mision Rescate, 2016. Edicioni i 73. I drejtuar nga Ridley Scott dhe fitoi 2 globe: filmi më i mirë dhe aktori më i mirë.

Moonlight, 2017. Edicioni i 74. I drejtuar nga Barry Jenkins, fitoi 1 glob, atë të filmit më të mirë dramatik.

La la land, 2017. Edicioni i 74. I drejtuar nga Damien Chazelle, fitoi 6 globe: filmi më i mirë, regjisori më i mirë, skenari më i mirë, aktori më i mirë dhe kolona zanore më e mirë.

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *