31/01/2018

Në botë ka shumë vende me interes, të cilat paraqesin një alternativë origjinale, ndryshe nga destinacionet e njëjta turistike, gjerësisht të njohura. Po flasim për shembull për vende të tilla si shpellat Lascaux ose për ishullin e gjarpërinjve. Por fatkeqësisht, shumë nga këto lloj vendesh janë të pavizitueshme ose të

Daut Dauti Kordoba e shekullit IX ka qenë e rëndësishme sikur Londra apo Nju Jorku i sotëm. Qyteti kishte plot shkencëtarë, arkitektë, inxhinierë, filozofë, artistë… Për nivelin e civilizimit të Kordobës flet fakti që tregon se ky qytet kishte bibliotekë me mbi një milion libra. Në mes tjerash, qyteti kishte

Mendja nuk është një enë që duhet mbushur, por një zjarr që duhet mbajtur ndezur. – Plutarku Ti mund të jesh i varfër, këpucët mund t’i kesh të shqyera, por mendja jote është një pallat mbretëror. – Frank McCourt Një mendje e mirë dhe një zemër e mirë janë gjithmonë

Kam mësuar me kalimin e viteve se kur e ndan mendjen, kjo e zvogëlon frikën. Të dish atë që duhet bërë, kjo e zhduk frikën. Rosa Parks Frika ime më e madhe është mos harroj përse rashë në dashuri me të shkruarit. Endrra ime më e madhe është të mos

Kurajo nuk do të thotë që ju nuk keni frikë. Do të thotë që nuk e lini frikën t’ju ndalë. – Bethany Hamilton Thjesht besoji zërit tënd. Dhe vazhdo të eksplorosh gjërat që janë interesante për ty. – Nikki Giovanni Nuk je kurrë shumë i moshuar për të vendosur një

Një fjalë vdes kur thuhet, thonë disa. Unë them se në atë çast, ajo nis të jetojë. – Emily Dickinson Ngri fjalët jo zërin. Eshtë shiu që i rrit lulet, jo bubullima. – Rumi E gjithë urtësia njerëzore përmbahet në këto dy fjalë: prit dhe shpreso. – Alexander Dumas Fjalët