27/01/2018

E kemi patur të gjithë të ngulitur brenda vetes, që kur kemi lindur: E vetmja mënyrë për t’u bërë më të zgjuar, pavarësisht se çfarë studion apo ku ndodhesh, është të lexosh. Megjithatë, ajo që pak njerëz na e thonë, është përse leximi luan një rol kaq qendror në zhvillimin

Data 27 janar e çdo viti kujtohet nga Unesko si datë homazhi për viktimat e Holokaustit. Në këtë datë përkujtohet çlirimi në vitin 1945 nga trupat sovjetike të kampit të përqendrimit dhe shfarosjes Auschwitz-Birkenau. Gjatë Luftës së Dytë Botërore regjimi nazist dhe bashkëpunëtorët e tij vranë rreth 6 milionë hebrenj:

Sot Google-i kujtoi numrin 127 vjetorin e lindjes së neurokirurgut Wilder Penfield, i njohur për kontributet e tij në studimin e trurit dhe për teknikat e kirurgjisë të përdorura në trajtimin e epilepsisë. Wilder Graves Penfield lindi në 26 janar të 1891 në Uashington, studioi në Oksford dhe Princeton dhe

Nata e 89 e ndarjes së çmimeve Oskar që u zhvillua në vitin 2017 do të mbahet si një shembull i asaj që nuk duhet të ndodhë kurrë në momentin e dhënies së çmimit më të shumëpritur të mbrëmjes. Ngatërrimi i ndarjes së çmimit për filmin më të mirë, dhënë

“Vlera e një njeriu duhet parë në faktin se çfarë jep, dhe jo në atë se çfarë është në gjendje të marrë”. – Albert Ajnshtajn “Është më mirë t’i meritoni nderet dhe të mos i gëzoni ato, se sa t’i gëzoni dhe të mos i meritoni”. – Mark Tuein “Askush

Në vend që të tregoheni të këqinj me veten duke u ndjerë jo tërheqës, shumë të gjatë, shumë të shkurtër, ju duhet të zgjoheni në mëngjes dhe të thoni “Unë jam një kryevepër”. Kur e nis një ditë, duhet ta zotërosh mëngjesin. Kur zgjoheni në mëngjes, thoni “Faleminderit për paqen,