18/01/2018

“Ëndërro gjëra të mëdha, puno fort, përqendrohu dhe rrethoje veten me njerëz të mirë”. “Mbushe mendjen me mendime optimiste”. “Dyshimi i vret më shumë ëndrrat, krahasuar me dështimin”. “E sotmja mund të jetë dita më e bukur për ty, ndaj zgjohu dhe buzëqesh. Pozitiviteti është një zgjidhje që ti mund

Një anije e Nasës që orbiton vazhdimisht rreth satelitit tonë natyral zbuloi disa puse të vegjël në një krater afër polit verior të Hënës që shkencëtarët besojnë se janë hyrjet nën një rrjet nëntokësor të kanaleve të llavës që mund të lehtësojnë aksesin e akullit të akumuluar në kratere. Insituti

Shkencëtarët nga Insituti Teknologjik i Kalifornisë “pikturuan” portretin e famshëm duke përdorur një teknikë të quajtur “origami e ADN-së” me të cilën mund të programosh vargje të ADN-së për të krijuar forma specifike. Bëhet fjalë për rikrijimin më të vogël në botë të portretit më të famshëm të Leonardo da

Një vajzë, vetëm 15 vjeçe, është kthyer në sensacionin e Open Australia quhet Marta Kostyuk, është ukrahinase dhe është klasifikuar në raundin e tretë nga faza paraprake. 5 triunfet e saj e klasifikuan mes 32 më të mirave të Grand Slam  të vitit dhe në një moshë të re, diçka

Ka kaluar më shumë se një dekadë nga dalja e filmit “Në kërkim të lumturisë” me aktorin e famshëm ëill Smith, por sërish është një nga filmat e ngulitur fort në mendjen time si një ndër më të bukurit dhe më motivuesit. Më poshtë do të lexoni disa nga thëniet

Të ndodh të ndihesh shpesh i lodhur? Të ndihesh sikur nuk ia del dot më mbanë? Trupi në këtë gjëndje të jep sinjale. Edhe shëndeti mendor i një personi lodhet dhe kjo është arsyeja se pse truri ka nevojë të pushojë njësoj si trupi. Këto janë gjashtë shenjat e lodhjes