11/01/2018

Ironikisht, shumë drejtues të Silicon Valley duket se i kuptojnë rreziqet potenciale më mirë se pjesa tjetër e jona. Steve Jobs nuk i lejonte fëmijët e tij të përdorin iPad, dhe ai i tha gazetarit të New York Times, Nick Bilton në vitin 2010, se ai e kufizonte teknologjinë që

Nga Bernard Guetta Jemi përpara një tjetër sinjali të rënies së euroskepticizmit. Armiqësore deri dje ndaj monedhës së përbashkët, në 10 janar Lëvizja “5 Stelle” ka bërë një hap prapa, tre muaj nga zgjedhjet e ardhshme, duke bërë të ditur se kjo çështje nuk është më prioritare. “Eshtë momenti të

Kompanitë konkurrojnë çdo vit që mund të “mbushin” më shumë memorie në sa më pak hapësirë ??të jetë e mundur. Fituesi i këtij viti është SanDisk, i cili paraqiti një miniaturë USB flash drive që ruan 1TB memorie!, transmeton Indeksonline. Vitin e kaluar, Kingston arriti të bënte diçka edhe më

Cilën gjuhë duhet ta inkurajoni fëmijën ta mësojë në mënyrë që të ketë një të ardhme të mirë? Historikisht, përgjigja gjithmonë ka qenë spanjishten, duke marrë parasysh numrin e shteteve në botë të cilat e flasin këtë gjuhë, transmeton Telegrafi. Por hulumtimet e fundit nuk mendojnë ndryshe, sepse ekspertët rekomandojnë

Kjo mumje u gjet në vitin 1983 në Bazilikën e San Domenico Maggiore, në Napoli. I përket një fëmije me moshë 2 vjeçare që vdiq rreth vitit 1569. Analizat e kryera në kohën e zbulimit sinjalizuan se vogëlushi mund të jetë prekur nga lija. Tani provat e ADN-së mbi mbetjet

Më në fund u bë me dije. Një informacion i deklasifikuar, i vitit 1967 i Akademisë Suedeze të Shkencave zbuloi motivin, të paktën “formal”, se pse shkrimtari argjentinas Jorge Luis Borges nuk e fitoi kurrë çmimin Nobel në letërsi. Kandidati i përjetshëm i këtij çmimi në vitin 1967 ishte shumë