10/01/2018

Brenda zjarrit dhe tërbimit. Çfarë zbulon në të vërtetë libri, për të cilin po flasin të gjithë Nga Lutfi Dervishi * Libri “Zjarr dhe Furi” ka ngjallur shumë debate dhe është bërë më i shituri brenda ditës falë edhe reagimit rrufe të Shtëpisë Bardhë dhe vetë Presidentit Trump. I nisur

“Teksa rritesh, mëson se sa e bukur dhe me vlerë është thjeshtësia”. “Aroma e kafesë së mëngjesit është një ritual i vogël i lumturisë. Të mjaftojnë notat e një kënge, ndjesitë që të fal një libër, aromat e ushqimit në kuzhinë, poezia e poetëve të lumturisë, apo prania e kafshëve

Oprah Winfrey është një prezantuese, aktore, producente dhe filantropiste shumë e mirë. Mësimet e suksesit që do të lëxoni më poshtë prej saj, janë interpretime të disa thënieve të Oprah, por edhe mësime që i kemi nxjerrë nga veprat e bamirësisë që ajo bën përherë. Ndiq instinktet e tua. Instinktet

Raportet me veten përmirësohen. Në momentin që fillon të kujdesesh për veten fizikisht, emocionalisht dhe mendërisht ndalon së komunikuari me persona që sjellin emocione dhe ndjesi negative në jetën tënde. Ti nis të përqendrohesh dhe t’u përkushtohesh vetëm njerëzve optimistë që të përballojnë ta jetosh jetën në mënyrë të qetë.

Dikur një mësues më tha: “Brezat sa do të vijnë dhe më shumë do të përkeqësohen”. Sot e vërtetoj plotësisht këtë gjë. Nuk e them këtë vetëm për ato pak raste zhgënjyese që mund të kem parë apo dëgjuar, por për shkak se e shoh përditë realitetin. Dua t’ju përmend

Dremitja është periudha e kohës në të cilën nuk je as plotësisht në gjumë dhe as plotësisht i zgjuar. Ne dremisim sa herë mbyllim sytë dhe relaksohemi pak duke e larguar veten nga realiteti. Mendja jonë në ato momente bëhet tërësisht bosh dhe asnjë shqetësim i realitetit nuk na mundon.