08/01/2018

Nga Matthew Walther Nuk është hera e parë në jetën time, që ndjehem rehat të jap një verdikt negativ për një libër, të cilin nuk e kam lexuar kurrë dhe as kam ndërmend ta lexoj. “Zjarr dhe tërbim: brenda Shtëpisë së Bardhë të Trumpit”, është shembulli më i fundit i

Të rritur në rezervuare për ngjyrat dhe bukurinë e tyre, peshqit koi (në japonisht koi ose nishikigoi) janë kthyer në një ikonë të Japonisë dhe që mund të shiten qindra mijëra dollarë si dhe të marrin pjesë në një konkurs bukurie. Ky varietet është mjaft popullor prej dekadash në Japoni,

Një kartë blerjesh dhe ndëraktive, kështu është Wallet Card e krijuar nga Dynamics Inc. dhe Sprint, filial i Softbank-ut. Mund të funksionojë si kartë kreditit, debiti ose parapagesë me një plus: ka më shumë se 200 përbërës që e shndërrojnë në një platform IoT (internet i gjërave). Kjo pajisje, e

Samsungu prezantoi The Wall, një televizor modular me microLed, i cili lejon një definicion më të mirë në ngjyra dhe tone më ndriçuese dhe të zezë më të thellë.  Me teknologjinë microLed nuk kërkohet mekanizmi i ndriçimit në panel, meqë  çdo Led i vogël ka një aftësi për të qenë

Fruti i të qeshurave tona buron nga ajo që kemi brenda. Të qeshim për gjithçka. Qeshim me talljen e madhe të botës. Qeshim me përpjekjet tona, udhëtimet e gjatë, pelegrinazhet për diçka që kemi humbur. Mendimi im është se nuk ka asgjë më të çmuar se sa të qeshurat. Vetëm

Nasa informoi se astronauti John Young, njeriu i nëntë që mbërriti në hënë dhe që udhëtoi 6 herë në hapsirë me programet Géminis, Apollo dhe anijen hapsinore, vdiq në moshën 87 vjeçare. Young vdiq këtë të premte si pasojë e një pneumonie. Nasa dhe bota humbën një pioner. “Karriera e