03/01/2018

Jo vetëm që di se si të luajë poker dhe është e pamposhtur në damin kinez, inteligjenca artificiale tani është në gjendje të mësojë fjalë të reja në dialog me njeriun, në sajë të sistemit të zhvilluar në Universitetin e Osakës. Rezultati është botuar në Arxiv, vendi që pret veprat

Refluksi gastroezofageal është një patologji, e cila ka të bëjë me kthimin e ushqimit nga stomaku në ezofag, gjë që ndodh kryesisht pak kohë pas marrjes së ushqimit, si dhe gjatë qëndrimit shtrirë. Duke qenë se përmbajtja e stomakut është e pasur me acid klorhidrik, kalimi i ushqimit të pasur

Përpara se të këndonte këngën “Clean” gjatë turit “1989” në Manchester, Taylor Swift u ndal për disa çaste dhe mbajti një fjalim emocionues që preku zemrat e shumë njerëzve. Ishin të shumtë ata që e shpërndanë atë fjalim dhe të shumtë ata që nisën të reflektonin rreth atyre fjalëve. Fjalët

Bëj një hap pas. Dreqin, mendo pak për veten tënde. Ti je njeri. Je shumë e paraqitshme. Ti mund të bëhesh çdokush që dëshiron të bëhesh. Mos i urre gjithë të tjerët, thjesht sepse dikush e lëndoi zemrën tënde, sepse miku yt më i mirë të zhgënjeu, sepse yt atë

Kur një çift ndahet, fatkeqësisht njëri nga të dy partnerët vuan më shumë se tjetri. Kjo ndodh më shpesh me vajzat. Fshijini lotët, ne e dimë që një gjë e tillë është e vështirë, por herët apo vonë edhe ju do e keni pranë personin e duhur për ju. Ndërkohë

Japonia përdor sistemin e vjetër kalendarik kinez, ose i njohur ndryshe eto për të treguar datat, drejtimet dhe vitet. Meqë viti 2018 është vitit i qenit sipas kalendarit kinez po ju prezantojmë Akitën, racën e qenve më atoktone të këtij vendi. Sipërmarrja Nakagawa Chikukenten, një biznes në Osaka që eksporton