January 2018

Fli dhe qetësohu kur ndihesh e lodhur, në vend që të presësh mesazhin e dikujt që e di se mundet edhe të mos shkruajë. 2. Vish gjërat që të bëjnë të ndihesh mirë dhe e lumtur, në vend të atyre që u pëlqejnë të tjerëve të t’i shohin veshur. 3.

Dy fjalët më të fuqishme të çdo gjuhe janë “Unë jam”. Nëse beson, ti je i fuqishëm. Nëse mendon se je i aftë të arrish gjëra të mëdha, ke për t’i arritur ato. Nëse i flet vetes me vendosmëri se duhet të arrish gjithçka, do të jesh në gjendje të

Media e gjerë po fuqizohet ndjeshëm përmes përdorimit tonë, shpesh herë të pakontrolluar.Thuajse të gjithë e kemi vëmë re se si mass media duket sikur na e ka pushtuar jetën. Nuk mund të jetojmë dot pa lexuar lajme të reja përmes smartphonit tonë, pa parë filma apo programe në televizion,

Nga Rex Tillerson Gjatë viteve të fundit, Shtetet e Bashkuara kanë përballuar sfida me shtrirje mjaft të madh për sa u përket raporteve me Korenë e Veriut, Kinën dhe Rusinë, përveçse në impenjimin e fortë për të mundur terrorizmin ndërkombëtar, por amerikanët duhet që të inkurajohen nga përparimet që Departamenti

  Le ta fillojmë këtë vit me zonjat. Pak me vonesë ndoshta duke konsideruar datën e sotme, por për Nunc est Bibendum kanë qenë ditë impenjimi me ngritjen e një “strehe”, për lexuesin e rubrikës, të cilës do t’i rikthehemi së shpejti. E pra për gjininë më të ndjeshme janë

Kur Gjermania pushtoi Poloninë në vitin 1939, Irena Sendler (1910-2008) ishte infermiere në departamentin e mirëqënies sociale të Varshavës që menaxhonte mensat komunitare të qytetit. Situata në vitin 1942 u përkeqësua kur Rajhu i Tretë krijoi geton e Varshavës, ku nuk hynte askush që nuk ishte hebre. Qëllimi ishte eliminimi