Home»Histori»Vajtje-ardhje në ferr: “Evropa e viteve 1914-1949”

Vajtje-ardhje në ferr: “Evropa e viteve 1914-1949”

 

Screen Shot 2015-11-28 at 23.57.34

Historia epike dhe trishtuese e Jan Kershout, prodhon tronditje të lidhura me titujt aktualë në media. Ushtarët polakë mbyllin kufirin. . . . Ngritja e të djathtës austriake. . . . Raport mbi aktivitetet e errta. . . Votim tronditës i britanikëve. . . . Gjermanët duan sanksione kundër Rusisë. . . . Vlon kriza e emigrantëve në Evropë. . . . Ato të gjitha të kujtojnë zhurmat e daulleve, që i paraprinë zhytjes së Evropës në “humnerën e barbarizmit”, gjatë një shekulli të dy luftërave botërore, të cilar gati e shkatërruan qytetërimin e saj, të pasuara nga 40 vite Lufte e Ftohtë.

Shtatëdhjetë vjet pasi demokracitë së bashku me Ushtrinë e Kuqe, triumfuan në Luftën e Dytë Botërore, dhe 25 vjet pas ribashkimit të Gjermanisë, Evropa e re, e ka realizuar atë që Kershou e gjykon si një “rimëkëmbje të habitshme”. Kershou do t’i kushtojë një vëllim të dytë ngritjes së Evropës nga hiri, por sot kontinenti vështirë se është i imunizuar…


Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *