Home»Speciale»Gulagët, sipas shënimeve të xhelatëve

Gulagët, sipas shënimeve të xhelatëve

 

Screen Shot 2015-09-23 at 1.21.08 PM

Një libër tregon milionat e të vdekurve në kampet sovjetike nëpërmjet notave burokratike të xhelatëve dhe shënimet me të cilat Stalini, duke shkruar me dorën e tij, kërkonte më shumë ashpërsi

Historia e Gulagut është historia e afirmimit të një diktature; e krijimit dhe e ekspansionit të një prej segmenteve kryesore të ekonomisë sovjetike, ekonomia e punës së detyruar; e formimit të grupeve të veçanta shoqërore: dhjetëra-milionë të internuar (dhe ish të internuar) dhe miliona xhelatë dhe mbikëqyrës; është historia e “kulturës së kampeve” të veçantë

Besonit se dinit shumë në mos të gjithën, mbi atë masakër të turpshme masive nga e cila kaluan 18 – 20 milion qënie njerëzore që njihet me emrin Gulag, nga inicialet e Glavnoe Upravlenie Lagerei, Drejtoria Qëndrore e Kampeve? Do ta besonit nëqoftëse ju ndodh që të lexonit…


 

Nuk ka komente

Vendos komentin tend

Your email address will not be published. Required fields are marked *